Revolucija motociklizma
StreetIllegal   
Image
Novi motocikl? Nova klasa motocikla?

Sigurno se ponekad pitate kako će izgledati motocikli budućnosti. Mislili ste da će to biti ''pile'' od 200 i više konjskih snaga sa kojima ćete moći ''letiti'' po cesti? Mislili ste da će to biti motocikl za kojim će se svi okretati i ''plaziti'' po njemu kada stanete ispred omiljenog birca na kavu? Mislili ste da ćete na njega kao dodatnu opremu staviti Akrapovića? E,pa nećete...nećete biti najbrži sa ovim motociklom, nećete stavljati Akrapovića na njega, ali sigurno čete biti in gdje god da se pojavite!
A to će vam omogućiti ''motocikl'' marke Bombardier EMBRIO.
Bombardier EMBRIO koncept je motocikla sa samo jednim (1!) kotačem koje će vam dati sasvim novi smisao vožnje i sasvim nova uzbuđenja. Prema tvrdnjama proizvođača ovaj ''motocikl'' (odnosno monocikl) namijenjen za osobama starosti od 18 do 45 godina, dakle, mladoj generaciji vozača koji uvijek prihvaćaju inovacije. No, iako nam sada dolazi tek 2007. godina, ovaj motocikl biti će u upotrebi (prema tvrdnjama proizvođača) tek oko 2025. godine. Dakle imate još dosta godina za razmisliti o ovom modelu.

Dizajn
Konceptni motocikl zamišljen je kao rekreacijsko vozilo u budućnosti a razvijen je od tvrtke Bombardier Recreational Products. Iako tvrtka nije precizirala kakav će pogon imati ovaj koncept (možda i nuklearni, tko zna što nam donosi budućnost), dali su samo podatke o dimenzijama i masi. Prema dimenzijama koje iznose 124 cm x 70 cm x 120 cm i masi od 164kg ovaj koncept stvarno spada u ''male motocikle''. Ili je možda namijenjen tek kao igračka za malo stariju djecu? Tko zna...
Image

A kako radi (iliti kako se vozi ovo ''čudo od motocikla'')?
E to je sada već pitanje iz znanstvene fantastike. Koliko sam pratio i ponekad prošvrljam po netu i pogledam neka čudna vozila (primjera radi Seagway) pretpostavljam da je (i ako je) moguće voziti ovaj ''motocikl'' onda se sve odvija na principu žiroskopskog efekta. Ili ne? Ne znam, procijenite sami. Slike koje pokazuju vozača u vožnji i u mirovanju dovoljno govore za sebe.
Eh, što će nam budućnost sve donijeti!

Image

 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedeća »

Izdvojene obavijesti i članci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiću

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

Reinkarnacija legende Norton

Bogati britanski biznismen postao je novi vlasnik Nortona, a glavna zadaća mu je što prije vratiti staru slavu legendarnoj tvornici motocikala...

više

 

Novi Moto Oglasi