Accommodation In Murter Croatia
Povijest Suzukija
Street Illegal   
Sadraj
Povijest Suzukija
Stranica 2
Stranica 3
Stranica 4
Stranica 5


1959. godine Suzuki zaustavlja svoju proizvodnju bicikala sa pomonim motorom i te godine predstavljaju model koji se konano moe zvati motocikl, predstavljaju svoj prvi ''veliki'' motocikl imena ''Colleda''. Bio je to 125 kubini motocikl.
Image

Polovicom 1960., godine Suzuki se sa svojim Colledom i nekolicinom vozaa prijavljuje na ISLE OF MAN utrku, u klasi ultralagani motocikli. Iako nisu pobjedili, osvojili su 15., 16. i 18. mjesto te stekli simpatije publike. To im je bilo prvo predstavljanje svojih motora na utrkama izvan Japana. U toku utrke predstavljali su svoje modele, te su kupci mogli vidjeti kako su Suzukijevi modeli brzi, pouzdani i robusni. Sljedei model koju su predstavili bio je ''Selped''. Pogonio ga je motor od 80ccm i postao je jedan od najprodavanijih suzukija tog doba.
Image

Kako su godine prolazile, Suzuki je sve vie napredovao i hvatao korak sa konkurenkcijom. Krajem 1962. Suzuki je osvojio svoj prvi Grand Prix sa modelom od 50ccm. Godinu dana kasnije ponovno je osvojio taj trofej kao i svoj prvi ISLE OF MAN trofej takoer sa 50ccm motociklom.1963. Suzuki se odluuje za otvaranje sjedita u Americi sa imenom "U.S. Suzuki Motor Corporation". Tako su lake mogli ui na Ameriko trite koje je '60-ih godina bilo ''gladno'' motocikala.1966. predstavljaju model X-6 HUSTLER, 250ccm motocikl koji postaje najbri japanac u svojoj klasi. Model koji ga je slijedio bio je 500 kubini Suzuki TITAN, koji se proizvodio do kraja '70-ih.

Image
Image
Image

1962. godine Suzuki poinje gradnju moto-staze za testiranje svojih prototipova. 1963. staza je zavrena u Ryuyo u blizini tvornice.
1964. Suzuki ulazi u svjetsko prvenstvo u motorkosu. Njihov najbolji voza bio je Kazuo Kubo, koji je vozio 250 kibine suzukijeve motokros modele. Iako nisu imali neke znaajnije uspjehe u motokros prvenstvu, ipak su suzukijevi inenjeri skupljali dragocjeno iskustvo za naredne modele.
Za Suzuki je 1967. potpisao ugovor prvi ne-japanski motorkos voza, veanin, Olle Peterson.
Iste godine predstavljen je TITAN, 500ccm, dvo cilindrini, dvotaktni motor koji je bio kvalitetan i vrlo popularan. Proizvodio se punih 11 godina a kroz te godine mijenjalo mu se i ime. Bio je Titan, Cobra, opet Titan, pa Charger i na kraju GT500.
1972. do 1975. Suzuki je osvojio svaki prvenstvo u klasi 125 kubika.
Image 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedea »

Izdvojene obavijesti i lanci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiu

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

OKTANSKA VRIJEDNOST GORIVA

Medjutim, da li e nam ona brojka 92, 95, 98, 100 rei koje je gorivo jae ili slabije po kalorinoj vrijednosti?? Da li je gorivo sa  98 oktana jae od goriva sa 95 oktana?? Nije to u potpunosti tako. Oktanska vrijednost goriva nam ne govori koliko je odreeno gorvo jako ili slabo. Govori nam koliko je otporno na detonaciju.                           

 

 

Novi Moto Oglasi