Motor: gušt ili preseravanje?
Muffy   
Sadržaj
Motor: gušt ili preseravanje?
Stranica 2
Stranica 3
Stranica 4
Stranica 5
Image
Dakle, ponukan mnogim „pametovanjima“ došao sam do zaključka da mnogi, ali stvarno velika količina ljudi vozi motore, želi voziti motore ili jednostavno visi na ovakvim stranicama i forumima zato što je to IN.
Sigurno se pitate kako sam došao do tih zaključaka. E, pa da krenem. Prateći forume namijenjene populaciji koje vozi motore primijetio sam podosta tema i razgovora koji su bili bazirani na nekakvim tobože iskustvima, a zapravo su se svodili na to koliko si je netko dao truda da npr. pročita i napamet nauči specifikacije pojedine gume.
Ajde da ja to
vama malo  pobliže objasnim...

Bila se razvila rasprava o gumama i onda je krenulo: za tvoju 10-ku nisu xy gume jer su pretvrde, nego bi trebao staviti gumu xx. Ta guma ima bolje karakteristike za motor kao što je tvoj.
Naravno, riječ je bila o dvije supersport gume, ako se ne varam i istog proizvođača.
Nisam siguran da sam vam naveo samo primjer a ne točan dijalog, da ne bi kasnije bilo nismo znali.
E sad, za one neupućene, takve gume mogu doći do punog izražaja jedino na pisti, a sumnjam da se spominjanje karakteristika navodi iz iskustva. Kao drugo, naveo bih, ako i nije na pisti, da biste vidjeli razliku u takvim gumama morate se vozit, al ono stvarno vozit, što
će, ako se slažete,  većina motorista nazvati ludiranjem i divljanjem, izazivanjem vraga ili jednostavnije, debilizmom. A kako se mi smatramo izrazito pametnim sumnjam i da je o tome riječ. Dakle, ostaje samo da zaključimo da je to bilo prepucavanje naštrebanim činjenicama i nekakvim tehničkim podacima koje je dao proizvođač.

Zapravo, ono što vam ja želim reći u ovih par redaka (barem ću pokušati) je da se nekakvo znanje skuplja na cesti (pisti, šumi ili di već ko vozi) a ne u časopisima i katalozima.

Možda jesam mlad i recimo neiskusan, ali znam što tražim i želim od motora. Kad bacite pogled na moju staru kravu, prva pomisao vam je rijeka Sava. Dakle, groblje u svakom centimetru i svakom pogledu, ali ja i dalje natjeravam tu hrpu željeza po cestama, koliko brže, koliko sporije, koliko više ili manje od drugih nikad nije bila bitna stavka.
BITNO JE BILO DA SE VOZIMO.

Sad ću se vratiti onim gumama od maloprije. Mislim da su dečki trebali stavit jednu gumu na motor pa probat. Pa stavit drugu. Vidjet koja kome bolje paše i priči kraj. Svaki vozač, kao i motor, ima drugačije želje i potrebe pa zato i ima toliko naizgled istih, a toliko različitih guma.

Sad ću se malo napravit veličinom i pokazat na kakvoj sam kravi, natovaren, sa suvozačicom, ostavio iza sebe Hayabusu, sa vozačem po mojoj procjeni iz grupe gore spomenutih......“pametnih".


Image

Dakle, u nedostatku boljeg, krpanje i slaganje poklopčeka posudice ulja za kočnicu..... Ružno, ali funkcionalno


 


 

Comments  

 
0 #1 Motocikli .:: Hrvatski Moto Portal ::.Alisa 2015-09-09 16:14
Hello, I enjoy reading through your post. I wanted to write a little
comment to support you.

Look into my web site kolagen na twarz: http://www.generatorshops.com/index.php/component/k2/itemlist/user/95122
Quote | Report to administrator
 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedeća »
Da li ste zadovoljni uslugom ovlaštenih servisa?
 

Izdvojene obavijesti i članci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiću

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

Reinkarnacija legende Norton

Bogati britanski biznismen postao je novi vlasnik Nortona, a glavna zadaća mu je što prije vratiti staru slavu legendarnoj tvornici motocikala...

više

 

Novi Moto Oglasi