Accommodation In Murter Croatia
Sezona motora
James1100   
Image
Postoji hladnoa, i postoji hladnoa na motoru. Hladnoa na motoru je kao biti udaran sa hladnim ekiima i istovremeno udaran hladnim cipelama, hladnoa koja stvara modrice. Velike ruke vjetra istiskuje toplinu iz mog tijela i odbacuju je; uhvaena u hladnoi Listopadskog vjetra, kapljice nemaju osjeaj vode. Daju osjeaj kao komadii kosti pali sa paklenog neba da bi bockali moje lice. Oekivah sam da u se vratiti sa krvavim obrazima i elom, ali to je samo iluzija, samo jad ivaca koji nisu napravljeni za brzine autoputa.Unato ovome, teško je ostaviti motocikl u jesen i pouriti ga na cestu u proljee, krugovi ludila kao ovi su esti kod motorista. Kada u svoj ivot dovedete motor promijenjeni ste zauvijek. Slova “MC” (Motocikli) su isprintani na Vašoj vozakoj dozvoli pokraj Vašeg spola i teine, kao da je “motocikl” još jedna od Vaših psihikih karakteristika ili mentalno stanje. Ali kad toplo vrijeme konano doe, sva hladnoa i oluje se plaene u cjelosti, jer ljeto vrijedi svake cijene.

Motor nije samo auto sa dva kotaa; razlika izmeu vonje auta i penjanja na motocikl je razlika izmeu gledanja TV-a, ili stvarnog ivljenja ivota.. Potrošimo sve svoje vrijeme zatvoreni u kutije i auti su samo kotrljajue kutije koje nas premještaju od kutije kua do kutije posao prema kutiji supermarket i natrag. Sve to vrijeme utamnieni u ustajalom zraku regulirane temperature, zvuno izoliranom i smradu sagova.

Na motociklu znam da sam iv. Kad se vozim, ak i poznato izgledaj udno i vano. Zrak ima teinu i kako se guram kroz njega to je dodir intiman kao voda kod plivaa. Osjeam hladne tunele vjetra koji se vrtlone pod drveom i tople vihore koji padaju kroz njih. Vidim sve u nevjerojatnih 360 stupnjeva, gore, dolje i okolo šire nego panoramski pogled i neogranien stropom ili instrumentom ploom. Katkad ujem i glazbu. Kao da ujem fantomsku zvonjavu telefona na vratima tijekom tuširanja, ili lana zvonca na vratima tijekom ususavanja; mozak koji voli predloške, trai signale u buci, podie akustine duhove iz zavijanja vjetra. Ali na motoru ujem cijele pjesme: rock 'n roll, pogrebne orkestre, enske glasove, svi skriveni u zraku i osloboeni brzinom. Kod 50 km h i naviše, mirisi postaju nevjerojatno ivi, svi invidualni mirisi drva, cvijea i trave mirišu na kemijsku notu u velikoj biljnoj simfoniji. Ponekad mirisi probude uspomene tako snano kao da prošlost visi nevidljiva u zraku oko mene. ekajui samo vremenske strojeve da ju otkljuaju. Vonja u nedjeljno popodne moe graniiti sa “rapturus”. Volumen i varijacije stimulacija je kao kupka za moj ivani sustav, elektrina masaa za moj mozak, provjera sustava za moju dušu. upa smijeh iz mene: prije minutu bio sam tuan, depresivan, jadan, nikakav, ali sada na dva kotaa velik i vjetroviti smiješak lupka me po licu, pršti iz mene kao zrak iz aviona u dekompresiji. '

Transport je samo sekundarna svrha, motor je mašina uitka. To je mašina uda, metalna ptica, motorizirani porok. Svjetao je, taman, zrcalan, prljav, topao i hladan se stalno izmjenjuju. On je ikona pohlepe, katalizator koji spaja zlo i sveto. Još se smatram motociklistikim amaterom, ali do sad sam imao mnogo motora u nekoliko desetaka godina i spavao pod mojim dijelom mostova. Nebih mijenjao nijedni sekundu dobrih vremena, ili vremena bijede. Uiti voziti je jedna od najboljih stvari koje sam ikad uinio.

Auti nam lau i govore da smo sigurni, moni i snani. Ventilatori klimatizacijskog sustava mrmljaju lana obeanja i šapu “Spavaj, spavaj”. Motocikli nam priaju o korisnijoj stvari; Mali smo i ranjiv i vjerojatno se kreemo prebrzo za naše sposobnosti, ali to nije razlog da ne uivamo u svakoj minuti vonje.

Dave Karlotski.

Preveo BikesRule (Krešo)


 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedea »

Izdvojene obavijesti i lanci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiu

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

Reinkarnacija legende Norton

Bogati britanski biznismen postao je novi vlasnik Nortona, a glavna zadaa mu je što prije vratiti staru slavu legendarnoj tvornici motocikala...

više

 

Novi Moto Oglasi