Jadranom do Crne Gore i nazad
Brum   
Sadraj
Jadranom do Crne Gore i nazad
Stranica 2
Stranica 3
Stranica 4
Stranica 5
Stranica 6
Stranica 7
Stranica 8


17.07. - 303 km

Pakiramo stvari i nakon doruka odlazimo preko Dubrovnika do graninog prijelaza Debeli brijeg, te ulazimo u Crnu Goru. Slijedi nekoliko uzastopnih jakih koenja uslijed privikavanja na pravila lokalnog prometa te preko Igala i Herceg.Novog stiemo do Kamenara i trajektom prelazimo na suprotnu obalu bokotorskog zaljeva. Nastavljamo preko Tivta u kojem se nalazi zrana luka do Budve, središta crnogorskog turizma. Ogromne guve, uglavnom vozila gostiju iz Srbije, prisiljavaju nas da im prije izaemo iz grada, te se napakon nalazimo s Gashom, našim domainom te ispijamo pie u okolici Svetog Stefana, na najljepšem dijelu njihove obale.
Gasho nas dalje svojim TDM-om vodi preko Petrovca do Bara gdje ivi, te do hotela "Pharos" u kojem smo bili smješteni. Hotel se nalazi, okruen zelenilom, svega 500 m od centra Bara. Nakon što smo se osvjeili u klimatiziranim sobama odlazimo do Ulcinja, najjunijeg grada na obali, te dalje uz najduu plau na Jadranu do rijeke Bojane. Bojana je prirodna granica izmeu Albanije i Crne Gore, a na ušu rijeke se nalazi otok, Ada Bojana na kojem je naturistiki kamp. Na obalama rijese su smješteni restorani i vikend kue, te mi ruamo u jednom od restorana, zvunog imena "Barakuda".
Pri povratku smo namjeravali otii na 13 k dugaku Veliku plau i njen najljepši dio "Kopakabanu", ali je vjetar tako puhao da je sve bilo puno pijeska, a ogromna guva nam se baš i nije svidjela. Odustali smo i od odlaska u Ulcinj jer je prometni kao u koji smo upali bio nevjerovatan. Ulcinj je pun stanovnika albanske nacionalnosti, kao i izbjeglica s Kosova, te kao takav predstavlja nekakvu albansku enklavu.
Vraamo se do Bara i nalazimo s Gashom u njegovoj piceriji u centru grada.Premda je kraj dan , ipak odluujemo preko tunela iz Petrovca otii do Skadarskog jezera. Cesta od tunela vodi preko jednog otoia na jezeru gdje se nalazi restoran. Pogled na okolicu je predivan, u daljini na obalama jezera polagano se pale svijetla u naseljima, a nazire se i Loven, naš sutrašnji cilj. Uz njeguški sir i pršut Gasho nam pria o Crnoj Gori i zanimljivostima. Temperatura je malo pala i odluujemo se vratiti istim putem do našeg hotela.
Image

Image

Image

Image

 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedea »
Da li ste zadovoljni uslugom ovlatenih servisa?
 

Izdvojene obavijesti i lanci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiu

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

Reinkarnacija legende Norton

Bogati britanski biznismen postao je novi vlasnik Nortona, a glavna zadaa mu je što prije vratiti staru slavu legendarnoj tvornici motocikala...

više

 

Novi Moto Oglasi