Accommodation In Murter Croatia
Jadranom do Crne Gore i nazad
Brum   
Sadraj
Jadranom do Crne Gore i nazad
Stranica 2
Stranica 3
Stranica 4
Stranica 5
Stranica 6
Stranica 7
Stranica 8


17.07. - 303 km

Pakiramo stvari i nakon doruka odlazimo preko Dubrovnika do graninog prijelaza Debeli brijeg, te ulazimo u Crnu Goru. Slijedi nekoliko uzastopnih jakih koenja uslijed privikavanja na pravila lokalnog prometa te preko Igala i Herceg.Novog stiemo do Kamenara i trajektom prelazimo na suprotnu obalu bokotorskog zaljeva. Nastavljamo preko Tivta u kojem se nalazi zrana luka do Budve, središta crnogorskog turizma. Ogromne guve, uglavnom vozila gostiju iz Srbije, prisiljavaju nas da im prije izaemo iz grada, te se napakon nalazimo s Gashom, našim domainom te ispijamo pie u okolici Svetog Stefana, na najljepšem dijelu njihove obale.
Gasho nas dalje svojim TDM-om vodi preko Petrovca do Bara gdje ivi, te do hotela "Pharos" u kojem smo bili smješteni. Hotel se nalazi, okruen zelenilom, svega 500 m od centra Bara. Nakon što smo se osvjeili u klimatiziranim sobama odlazimo do Ulcinja, najjunijeg grada na obali, te dalje uz najduu plau na Jadranu do rijeke Bojane. Bojana je prirodna granica izmeu Albanije i Crne Gore, a na ušu rijeke se nalazi otok, Ada Bojana na kojem je naturistiki kamp. Na obalama rijese su smješteni restorani i vikend kue, te mi ruamo u jednom od restorana, zvunog imena "Barakuda".
Pri povratku smo namjeravali otii na 13 k dugaku Veliku plau i njen najljepši dio "Kopakabanu", ali je vjetar tako puhao da je sve bilo puno pijeska, a ogromna guva nam se baš i nije svidjela. Odustali smo i od odlaska u Ulcinj jer je prometni kao u koji smo upali bio nevjerovatan. Ulcinj je pun stanovnika albanske nacionalnosti, kao i izbjeglica s Kosova, te kao takav predstavlja nekakvu albansku enklavu.
Vraamo se do Bara i nalazimo s Gashom u njegovoj piceriji u centru grada.Premda je kraj dan , ipak odluujemo preko tunela iz Petrovca otii do Skadarskog jezera. Cesta od tunela vodi preko jednog otoia na jezeru gdje se nalazi restoran. Pogled na okolicu je predivan, u daljini na obalama jezera polagano se pale svijetla u naseljima, a nazire se i Loven, naš sutrašnji cilj. Uz njeguški sir i pršut Gasho nam pria o Crnoj Gori i zanimljivostima. Temperatura je malo pala i odluujemo se vratiti istim putem do našeg hotela.
Image

Image

Image

Image

 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedea »
Da li ste zadovoljni uslugom ovlatenih servisa?
 

Izdvojene obavijesti i lanci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiu

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

OKTANSKA VRIJEDNOST GORIVA

Medjutim, da li e nam ona brojka 92, 95, 98, 100 rei koje je gorivo jae ili slabije po kalorinoj vrijednosti?? Da li je gorivo sa  98 oktana jae od goriva sa 95 oktana?? Nije to u potpunosti tako. Oktanska vrijednost goriva nam ne govori koliko je odreeno gorvo jako ili slabo. Govori nam koliko je otporno na detonaciju.                           

 

 

Novi Moto Oglasi