Accommodation In Murter Croatia
Upute za osposobljavanje A kat.
Administrator   
  za vozae A kategorije vozila

Image
U osposobljavanje kandidata za vozae A kategorije vozila moete se ukljuiti ako:

  1. pribavite uvjerenje o duevnoj i tjelesnoj sposobnosti za upravljanje vozilom A kategorije kod nadlene zdravstvene ustanove ili trgovakog drutva,
  2. niste mlai od 17 godina i 6 mjeseci,
  3. moete samostalno rjeavati ispitne testove (pismenost).
  • OSPOSOBLJAVANJE

Predvien najmanji fond sati koje kandidat za vozaa A kategorije mora realizirati je 30 sati iz Prometnih propisa i sigurnosnih pravila, 9 sati iz Pruanja prve pomoi osobama ozlijeenim u prometnoj nesrei i 15 sati iz Upravljanja vozilom (motociklom).
Ako imate poloen vozaki ispit za upravljanje vozilom B, C1, C, D i H, tada ne morate sluati nastavu iz nastavnog predmeta Prometni propisi i sigurnosna pravila, a ako imate poloen vozaki ispit za upravljanje traktorom, radnim strojem ili mopedom, tada sluate nastavu u fondu od 4 nastavna sata.
Ako ve posjedujete vozaku dozvolu bilo koje kategorije vozila osloboen si nastave iz Pruanja prve pomoi osobama ozlijeenim u prometnoj nesrei.
Ako imate poloen vozaki ispit za upravljanje F, G i M kategorije vozila, tada je iz nastavnog predmeta Upravljanje vozilom predvien fond od najmanji 4 nastavna sata.

  • VOZAKI ISPIT

Kandidat za vozaa A kategorije mora polagati ispit iz Prometnih propisa i sigurnosnih pravila, Pruanja prve pomoi osobama ozlijeenim u prometnoj nesrei i Upravljanja vozilom (motociklom).
Kandidat koji ve posjeduje vozaku dozvolu B kategorije osloboen je polaganja ispita iz Prometnih propisa i sigurnosnih pravila.

Ispit prijavljuje osoba, putem pote, elektronikim putem (e-mail/Web stranica), odnosno putem autokole.

Kandidat koji ve posjeduje vozaku dozvolu bilo koje kategorije osloboen je polaganja ispita iz Pruanja prve pomoi osobama ozlijeenim u prometnoj nesrei.

Ispit iz Upravljanja vozilom (motociklom) sastoji se od vonje na vjebalitu ili odgovarajuoj povrini i vonje na javnoj cesti. 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedea »

Izdvojene obavijesti i lanci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiu

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

Reinkarnacija legende Norton

Bogati britanski biznismen postao je novi vlasnik Nortona, a glavna zadaa mu je što prije vratiti staru slavu legendarnoj tvornici motocikala...

više

 

Novi Moto Oglasi