Accommodation In Murter Croatia
Yamaha V-max
Beeblebrox   
Veliki cruiser nije imao izbora - morao je ili evoluirati ili umrijeti

yamaha vmax
V-max se gotovo uope nije promijenio od svog izlaska 1985. godine, jer 20 godina nije imao dostojne konkurencije. Meutim, sad su i drugi proizvoai shvatili privlanost izgleda cruisera u kombinaciji sa snagom sportskog motora. Triumphov Rocket III sa 147 konja i Harleyjev Street Rod sa 120 konja su rivali V-maxu, a uka se i da Kawasaki i Honda u pripremi imaju velike, snane cruisere.

yamaha vmax


Yamaha trenutno radi na nasljedniku V-maxa, svog najdugovjenijeg modela. Izvori iz Japana nam govore da je motocikl skoro zavren, nakon nekoliko godina razvoja i nudit e nevjerojatnu snagu, jednako kao i njegov dvadesetogodinji original.


Za razliku od originala, dobit e novi V4 motor koji je proizaao iz projekta prezentiranog prije 4 godine na Tokyo Motor Showu. Sredinji dio Yamahinog tanda je bio V4 od 1400cc, koji ej bio opisan kao "skulptura".

 yamaha vmaxNa izvor tvrdi:"Prije nekoliko godina Yamaha je bila krenula u razvoj novog V-maxa, ali su odustali jer je motor imao previe snage da bi prosjean voza s njim mogao izai na kraj. Sad je projekt ponovo pokrenut, ali s ubrizgavanjem goriva, pa je laki za upravljanje, a jo uvijek je vrlo moan.yamaha vmax


Novi "Otodama" (rije izmiljena od strane Yamahe - znai "duh i zvuk", kao i original, radi se o 70 stupnjeva V4 motoru) motor, iako ima 600 kubinih centimetara vie, dimenzijama nije vei od originalnog V-max motora. S obzirom na to da je originalni V-max motor od 1200 kubika oslobaao 145 konja, novi motor s 50% vie kubika i modernim dizajnom bi mogao  proizvoditi snagu od preko 200 konja! U poetku se originalni model prodavao sa blokadom - njegov puni potencijal je smatran prevelikim za prosjenog vozaa.

yamaha vmax

yamaha vmax

 Novi model ima slian dizajn kao i stari, koji se prestao proizvoditi u Velikoj Britaniji, a ini se da e tako biti i drugdje, zbog sve otrijih zakona o ispunim plinovima. Novi model ima obnovljenu verziju Yamahinog jedinstvenog V-boost asinkronog sistema  - V-boost 2 - i dodatkom EXUP ventila u ispunoj cijevi da bi se smanjila buka pri malim brzinama i poveala snaga pri veim okretajima.


Razvoj novog modela moete pratiti na http://www.next-vmax.com/ , a ukoliko elite pogled oko 360 stupnjeva kliknite na link.
 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedea »
Da li ste zadovoljni uslugom ovlatenih servisa?
 

Izdvojene obavijesti i lanci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiu

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

Reinkarnacija legende Norton

Bogati britanski biznismen postao je novi vlasnik Nortona, a glavna zadaa mu je što prije vratiti staru slavu legendarnoj tvornici motocikala...

više

 

Novi Moto Oglasi