Yamaha V-max
Beeblebrox   
Veliki cruiser nije imao izbora - morao je ili evoluirati ili umrijeti

yamaha vmax
V-max se gotovo uope nije promijenio od svog izlaska 1985. godine, jer 20 godina nije imao dostojne konkurencije. Meutim, sad su i drugi proizvoai shvatili privlanost izgleda cruisera u kombinaciji sa snagom sportskog motora. Triumphov Rocket III sa 147 konja i Harleyjev Street Rod sa 120 konja su rivali V-maxu, a uka se i da Kawasaki i Honda u pripremi imaju velike, snane cruisere.

yamaha vmax


Yamaha trenutno radi na nasljedniku V-maxa, svog najdugovjenijeg modela. Izvori iz Japana nam govore da je motocikl skoro zavren, nakon nekoliko godina razvoja i nudit e nevjerojatnu snagu, jednako kao i njegov dvadesetogodinji original.


Za razliku od originala, dobit e novi V4 motor koji je proizaao iz projekta prezentiranog prije 4 godine na Tokyo Motor Showu. Sredinji dio Yamahinog tanda je bio V4 od 1400cc, koji ej bio opisan kao "skulptura".

 yamaha vmaxNa izvor tvrdi:"Prije nekoliko godina Yamaha je bila krenula u razvoj novog V-maxa, ali su odustali jer je motor imao previe snage da bi prosjean voza s njim mogao izai na kraj. Sad je projekt ponovo pokrenut, ali s ubrizgavanjem goriva, pa je laki za upravljanje, a jo uvijek je vrlo moan.yamaha vmax


Novi "Otodama" (rije izmiljena od strane Yamahe - znai "duh i zvuk", kao i original, radi se o 70 stupnjeva V4 motoru) motor, iako ima 600 kubinih centimetara vie, dimenzijama nije vei od originalnog V-max motora. S obzirom na to da je originalni V-max motor od 1200 kubika oslobaao 145 konja, novi motor s 50% vie kubika i modernim dizajnom bi mogao  proizvoditi snagu od preko 200 konja! U poetku se originalni model prodavao sa blokadom - njegov puni potencijal je smatran prevelikim za prosjenog vozaa.

yamaha vmax

yamaha vmax

 Novi model ima slian dizajn kao i stari, koji se prestao proizvoditi u Velikoj Britaniji, a ini se da e tako biti i drugdje, zbog sve otrijih zakona o ispunim plinovima. Novi model ima obnovljenu verziju Yamahinog jedinstvenog V-boost asinkronog sistema  - V-boost 2 - i dodatkom EXUP ventila u ispunoj cijevi da bi se smanjila buka pri malim brzinama i poveala snaga pri veim okretajima.


Razvoj novog modela moete pratiti na http://www.next-vmax.com/ , a ukoliko elite pogled oko 360 stupnjeva kliknite na link.
 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedea »
Da li ste zadovoljni uslugom ovlatenih servisa?
 

Izdvojene obavijesti i lanci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiu

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

OKTANSKA VRIJEDNOST GORIVA

Medjutim, da li e nam ona brojka 92, 95, 98, 100 rei koje je gorivo jae ili slabije po kalorinoj vrijednosti?? Da li je gorivo sa  98 oktana jae od goriva sa 95 oktana?? Nije to u potpunosti tako. Oktanska vrijednost goriva nam ne govori koliko je odreeno gorvo jako ili slabo. Govori nam koliko je otporno na detonaciju.                           

 

 

Novi Moto Oglasi