Hajka na motoriste by Andreja Trpčić - Jutarnji list
Motocikli.com   
Image

Poslije svake kiše dolazi sunce…pa tako i poslije svake zime dođe proljeće…..
Proljeće koje već 25 godina nestrpljivo očekujem s posebnom radošću jer to je vrijeme kad moj ljubimac izlazi iz mračne garaže i veselo upija prve zrake sunca veselo namigujući čistom plavom nebu.

Ako ste pomislili da će ovo biti oda lijepom vremenu za nas bikere – prevarili ste se. Ovo vrijeme, statistički je najopasniji dio godine. Vrebaju nas vozači koji su na nas zaboravili preko zime, vrebaju nas i zaljubljeni koji razgovaraju mobitelom za vrijeme vožnje, vrebaju na nas i komunalne službe koje ne uklanjaju pijesak sa cesta i ne popravljaju oštećenja nastala preko zime.
Ono na što bi se posebno htio osvrnuti su novinari željni senzacije, NEmaštoviti, Neupućeni, NEprofesionalni i nadasve NEobjektivni. Samozvani i samouki «novinarčići» koji svoj kruh i mlijeko zarađuju prepričavajući bablje priče s tržnice dok za vrijeme radnog vremena kupuju mrkvicu…. ili priče iz kafića u kojem uz «jedan mali» provedu drugu polovicu svog radnog vremena.

Takav novinarčić uvijek sanja o naslovnoj stranici u svom «Kupusovom listu» i jednom danu slave. Takav «novinarčić» obično čak ni nema vlastite ideje. Takav «novinarčić» kopira naslove koje je negdje već vidio i kao takav se ne boji ostati bez posla, uvijek se može zaposliti kao fotokopirni uređaj u istoimenoj radnji.

Takav novinar je zaboravio osnovna pravila posla kojim se bavi, odnosno, kojim se bezuspješno pokušava baviti, jer njegovim su člancima oduševljene jedino bakice s placa kod kojih kupuje mrkvicu……ako izuzmemo «novinarevu» bližu rodbinu :)

Jedna i jedan od takvih novinara su i Andreja Trpčić i Željko Miličević iz karlovačkog dopisništva «Jutarnjeg lista» koji u izdanju od 18.04.06. bombastično najavljuju: «U prvim proljetnim danima motoristi zagorčali život pješacima i vozačima» a potom slijedi veliki naslov: «Karlovačka policija kreće u veliki lov na motocikliste».

S obzirom da i sam vozim nekakav motor, ovakav uvod i naslov me vređaju iz više razloga.
Svi mi znamo kakve nas proljetne opasnosti vrebaju na cesti: pjesak, rupe, neuki traktoristi, nesavjesni mobitel manijaci, dedeki koji preko veze dobiju liječničku potvrdu da još smiju voziti…… vrebaju nas novinari željni senzacionalističkih naslova a sad nam još i javno objavljuju kako je vrijeme lovostaja prošlo i kako policija sprema veliki lov na medvjede, pardon, motocikliste.

Navedeni novinari se nisu čak ni potrudili saznati statističke podatke, a to su:
- u 2004.g. od motorista koji su smrtno stradali, njih 55% nisu bili krivi za to
- u 2005.g., 58% smrtno stradalih nije bilo krivo za to
- Među motoristima najugroženiji su mladi, sa 46 % poginulih, 51 % teško ozlijeđenih, znači da skupina motociklista starih od 14 do 25 godina prednjači pred onima srednjih godina.

Zaključak:

Dotična gospođa i navedeni gospodin su needucirani i ograničeni novinari.
Prije objave bilo kakovog teksta mogli su malo baciti oko na statistiku i vidjeti tko tu koga ugrožava.
Njihov tekst samo prikazuje njihovu zadrtost, nesposobnost i neprofesionalnost.
Novinari ne služe tome da iznose svoje mišljenje, jer je to krajnje neprofesionalno, već da obavijeste javnost o događajima( pri tome se ne misli na kolumne).

Ovakav članak je demonstracija lijenosti jednog novinara koji nije uzeo u obzir sve paremetre i sve stavke kojima su nesreće prouzrokovane.

Samin time poistovjećuje se sa nacistima,rasistima i ostalima koji osuđjuju cijele nacije , u ovom slucaju motoriste.

Zato draga gospodo novinari:

1. Ne možete zbog jednog pijanog vozača ili neiživljenog i neodgojenog klinca osuditi sve vozače, jer je to zadrto, ograničeno i vjerovatno posljedica hipokritskog tj. malograđanskog mentaliteta.

2. Umjesto da nas diskriminirate zbog prijevoznog sredstva, radije uperite pera u MUP i upitajte ih gdje piju gemište dok djeca divljaju po Korzu usred Karlovca. Gdje je njihova preventivna uloga koju tako često ističu ?

3. Izvucite službene podatke i zaštitite nas od skupina koje nam svakodnevno ugrožavaju živote

4. Informirajte se o humanitarnim akcijama motorista kojih je zaista u izobilju

5. Kad automobilist skrivi nesreću neka naslov glasi: «Vozač automobila ubio motoristu» a ne «Motorista se zabio u automobil»


Zato, svi vi dragi moji novinari, povedite više računa o našoj mladosti, stavite objektivne naočele i uperite svoja pera u prave mete i potičite preventivu…..ili se bojite da u tom slučaju ne bi bilo dovoljno sočnih naslova? 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedeća »
Da li ste zadovoljni uslugom ovlaštenih servisa?
 

Izdvojene obavijesti i članci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiću

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

OKTANSKA VRIJEDNOST GORIVA

Medjutim, da li će nam ona brojka 92, 95, 98, 100 reći koje je gorivo jače ili slabije po kaloričnoj vrijednosti?? Da li je gorivo sa  98 oktana jače od goriva sa 95 oktana?? Nije to u potpunosti tako. Oktanska vrijednost goriva nam ne govori koliko je određeno gorvo jako ili slabo. Govori nam koliko je otporno na detonaciju.                           

 

 

Novi Moto Oglasi