Accommodation In Murter Croatia
Hajka na motoriste by Andreja Trpčić - Jutarnji list
Motocikli.com   
Image

Poslije svake kiše dolazi sunce…pa tako i poslije svake zime dođe proljeće…..
Proljeće koje već 25 godina nestrpljivo očekujem s posebnom radošću jer to je vrijeme kad moj ljubimac izlazi iz mračne garaže i veselo upija prve zrake sunca veselo namigujući čistom plavom nebu.

Ako ste pomislili da će ovo biti oda lijepom vremenu za nas bikere – prevarili ste se. Ovo vrijeme, statistički je najopasniji dio godine. Vrebaju nas vozači koji su na nas zaboravili preko zime, vrebaju nas i zaljubljeni koji razgovaraju mobitelom za vrijeme vožnje, vrebaju na nas i komunalne službe koje ne uklanjaju pijesak sa cesta i ne popravljaju oštećenja nastala preko zime.
Ono na što bi se posebno htio osvrnuti su novinari željni senzacije, NEmaštoviti, Neupućeni, NEprofesionalni i nadasve NEobjektivni. Samozvani i samouki «novinarčići» koji svoj kruh i mlijeko zarađuju prepričavajući bablje priče s tržnice dok za vrijeme radnog vremena kupuju mrkvicu…. ili priče iz kafića u kojem uz «jedan mali» provedu drugu polovicu svog radnog vremena.

Takav novinarčić uvijek sanja o naslovnoj stranici u svom «Kupusovom listu» i jednom danu slave. Takav «novinarčić» obično čak ni nema vlastite ideje. Takav «novinarčić» kopira naslove koje je negdje već vidio i kao takav se ne boji ostati bez posla, uvijek se može zaposliti kao fotokopirni uređaj u istoimenoj radnji.

Takav novinar je zaboravio osnovna pravila posla kojim se bavi, odnosno, kojim se bezuspješno pokušava baviti, jer njegovim su člancima oduševljene jedino bakice s placa kod kojih kupuje mrkvicu……ako izuzmemo «novinarevu» bližu rodbinu :)

Jedna i jedan od takvih novinara su i Andreja Trpčić i Željko Miličević iz karlovačkog dopisništva «Jutarnjeg lista» koji u izdanju od 18.04.06. bombastično najavljuju: «U prvim proljetnim danima motoristi zagorčali život pješacima i vozačima» a potom slijedi veliki naslov: «Karlovačka policija kreće u veliki lov na motocikliste».

S obzirom da i sam vozim nekakav motor, ovakav uvod i naslov me vređaju iz više razloga.
Svi mi znamo kakve nas proljetne opasnosti vrebaju na cesti: pjesak, rupe, neuki traktoristi, nesavjesni mobitel manijaci, dedeki koji preko veze dobiju liječničku potvrdu da još smiju voziti…… vrebaju nas novinari željni senzacionalističkih naslova a sad nam još i javno objavljuju kako je vrijeme lovostaja prošlo i kako policija sprema veliki lov na medvjede, pardon, motocikliste.

Navedeni novinari se nisu čak ni potrudili saznati statističke podatke, a to su:
- u 2004.g. od motorista koji su smrtno stradali, njih 55% nisu bili krivi za to
- u 2005.g., 58% smrtno stradalih nije bilo krivo za to
- Među motoristima najugroženiji su mladi, sa 46 % poginulih, 51 % teško ozlijeđenih, znači da skupina motociklista starih od 14 do 25 godina prednjači pred onima srednjih godina.

Zaključak:

Dotična gospođa i navedeni gospodin su needucirani i ograničeni novinari.
Prije objave bilo kakovog teksta mogli su malo baciti oko na statistiku i vidjeti tko tu koga ugrožava.
Njihov tekst samo prikazuje njihovu zadrtost, nesposobnost i neprofesionalnost.
Novinari ne služe tome da iznose svoje mišljenje, jer je to krajnje neprofesionalno, već da obavijeste javnost o događajima( pri tome se ne misli na kolumne).

Ovakav članak je demonstracija lijenosti jednog novinara koji nije uzeo u obzir sve paremetre i sve stavke kojima su nesreće prouzrokovane.

Samin time poistovjećuje se sa nacistima,rasistima i ostalima koji osuđjuju cijele nacije , u ovom slucaju motoriste.

Zato draga gospodo novinari:

1. Ne možete zbog jednog pijanog vozača ili neiživljenog i neodgojenog klinca osuditi sve vozače, jer je to zadrto, ograničeno i vjerovatno posljedica hipokritskog tj. malograđanskog mentaliteta.

2. Umjesto da nas diskriminirate zbog prijevoznog sredstva, radije uperite pera u MUP i upitajte ih gdje piju gemište dok djeca divljaju po Korzu usred Karlovca. Gdje je njihova preventivna uloga koju tako često ističu ?

3. Izvucite službene podatke i zaštitite nas od skupina koje nam svakodnevno ugrožavaju živote

4. Informirajte se o humanitarnim akcijama motorista kojih je zaista u izobilju

5. Kad automobilist skrivi nesreću neka naslov glasi: «Vozač automobila ubio motoristu» a ne «Motorista se zabio u automobil»


Zato, svi vi dragi moji novinari, povedite više računa o našoj mladosti, stavite objektivne naočele i uperite svoja pera u prave mete i potičite preventivu…..ili se bojite da u tom slučaju ne bi bilo dovoljno sočnih naslova? 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedeća »
Da li ste zadovoljni uslugom ovlaštenih servisa?
 

Izdvojene obavijesti i članci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiću

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

Reinkarnacija legende Norton

Bogati britanski biznismen postao je novi vlasnik Nortona, a glavna zadaća mu je što prije vratiti staru slavu legendarnoj tvornici motocikala...

više

 

Novi Moto Oglasi