Siromaątvo u Bjelovaru
Julius   
Sadržaj
Siromaątvo u Bjelovaru
Stranica 2
Stranica 3
Stranica 4
Stranica 5
Stranica 6Tijekom razgovora s njim nisam mogao ne zamijetiti kako mu je bez obzira na sve probleme koje ima u ľivotu i zbog kojih bi mnogi sjedili negdje u zapećku i plakali nad svojom sudbinom iskren i vedar osmjeh uvijek prisutan na licu. Vidjeli smo kako tijekom razgovora krajičkom oka promatra motore te smo mu ponudili da malo sjedne na njih i osjeti barem mali dio onoga što svi mi osjećamo kada sjedamo na naše motore. Naravno da je u maniri dobrog kućnog odgoja pristojno zahvalio i prvo odbio, ali sjaj u njegovu oku govorio nam je nešto sasvim drugo, te smo mu rekli da nema straha i da samo izvoli te je ipak zajahao prvo moju zvijer, pa zatim Juliusovu. Na kraju mu je bilo drago što je pristao na prijedlog što se vidi i na slikama.


Image

Image


Pošto je Darijo morao prijateljicu otpratiti do autobusa te obaviti još neke stvari u gradu dogovorili smo se da se za sat i pol nađemo kod njega doma u selu Rakitnica koje je 15 km udaljeno od Bjelovara. Julius se u međuvremenu sjetio da u Đurđevcu ima jednu prijateljicu te ju je nazvao da se pristojni kakvi jesmo prvo najavimo. Prijateljica Martina bila je oduševljena te smo se našli na ulazu u sam grad. Završili smo svi zajedno u jednom lokalnom okupljalištu mladih za koji bi neki rekli da je Pizzeria i čiji interijer neodoljivo podsjeća na Pit tako da smo se osjećali kao doma. Nešto smo bacili pod zub, ugodno se druľili nekih pola sata kad evo mene zove Bee, a Juliusa Dodo. Malo društvo sačinjeno od Beeble, Lole i Dode odlučilo je da bi ipak došli do nas i posjetili Darija. Dogovorili smo se s njima da dođu do Darija doma. Nakon zanimljivog druľenja i čavrljanja s Martinom kucnuo je čas kada smo morali krenuti prema Rakitnici i napustiti ugodno društvo i Đurđevac.

Vozeći kroz samo selo traľili smo kućni broj na kojem se nalazi naš gostoprimac. Kako sam vozio prvi odjednom sam s lijeve strane ceste zapazio ploćicu sa kućnim broje 35. Ostao sam malo zabezeknut. Ne zbog ploćice već zbog onoga na što je ona bila pričvršćena.


Image

 

Comments  

 
0 #1 locate DarioFrank Folwell 2011-11-20 23:47
I am trying to get in touch with Dario Rahle. I am an American journalist.
I met him in 1991 and took a picture of him and his grandfather with a Christmas tree which is quite famous in the USA. My name is Frank Folwell.

Dario knows me. I have visited him many times, but not recently. Does he still live in the same house on the road in or near Rakitnica? Does anyone have a phone number for him? I hope to visit him.

Frank Folwell

Quote | Report to administrator
 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna
Da li ste zadovoljni uslugom ovlaštenih servisa?
 

Izdvojene obavijesti i članci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiću

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

OKTANSKA VRIJEDNOST GORIVA

Medjutim, da li će nam ona brojka 92, 95, 98, 100 reći koje je gorivo jače ili slabije po kaloričnoj vrijednosti?? Da li je gorivo sa  98 oktana jače od goriva sa 95 oktana?? Nije to u potpunosti tako. Oktanska vrijednost goriva nam ne govori koliko je određeno gorvo jako ili slabo. Govori nam koliko je otporno na detonaciju.                           

 

 

Novi Moto Oglasi