Krivo skretanje
linza   
Sadraj
Krivo skretanje
Stranica 2
Stranica 3
Stranica 4
Image

„Tek je pet ujutro“ mogu odspavati josi jednom. „Buenje“ pomislim u sebi i brzo otvorim oi. „Joj, tek je pola sedam, aj da josi malo odspavam“.
Sanjam ja tako zanosne brinete, plate mesa i potoke vina sto se protezu ispod mostova kojima prolazim, kad zaujem neki prodoran zvuk koji me trese svako jutro. I da je ovo jutro kao svako drugo osto bi ja spavati barem josi jednu rudnu. Ali nije ovo jutro kao svako drugo, ovo jutro je rezervirano za rano dizanje.

Poslije jutarnje kavice i konjaka sa lokalnim iscijeliteljem hraka koji je i ujedno predsjednik Guatamale Ridersa, krenuo na ja put za Grobnik. Kilometri i kilometri poznatih cesta me oekuju, oekuju me guzni grevi, nedugo probuene bube koje kako da ekaju moj vizir i svi oni vozai koji sa oduševljenjem promatraju moje skladno ulaenje u škare.

„Što ovaj Karlovac rano ujutro ima lijepe djevojke?!“-pomislim ja sebi. Odmah su mi misli daleko skrenule i ve sam vidio kako pere moje arape na jednoj od Karlovakih rijeka i vrsto ih pritisne na rifljacu jer treba njih dobro isprati nakon sto su cijele dane u izmama bile.


Nešto mi ne valja sa krajolikom, nedostaje meni Bosiljevo i sve oko mene je drugaije nego sto sam oekivao, cesta je mnogo sira i nema oštrih zavoja. „Ma ne nije mogue, što to ono piše nešto na P?" U jebiga prebrzo sam proso da mogu proitati. I vozim ja tako kroz duge krivine a na visoravnima oko mene neke udne beštije pasu. „E da je meni sada harpun, ne bi ovo ovako veselo trkaralo ve bi u loncu sa mrkvicama se krkalo“

Nagli lijevi zavoj prekine moje maštarenje i adrenalin potjera krv u moje nasmrt prestrašeno srce. Ali nije to ništa naspram iznenaenja koje me nakon deset metara doekalo. KNIN. „A ti gospe lude, Linza moj! Kamo te maštarenje putu dovelo“. I sto sam sad mogao nego natoiti i krenut dalje. Gas, samo gas koliko ide, punih 124km/h po ravnici a koji puta u zavoju ak i 70km/h. Kilometri se nizu jedan za drugim a krajolik samo juri pored mene i poziva me da ga gledam jer zna on ako ja malo due drim oko na brdu ili provaliji moda u zauvijek biti njegov. Nakon 6 do 8 tuceta minuta opet oštar zavoj ulijevo  a nakon njega neograniena koliina plave nepitke vode. Moram priznati da ima tu i litica i malih uvala, koje jednog prosjenog abara mogu ostaviti bez daha. Da je moda bila tamo koja birtija i ja bi bez daha ostao, dok sam ovako samo bez sline i edan ostao. Pismo ili glava, lijevo ili desno. I normalno da lijevo, posto se lijevo proteze po ovom epu kao neka trakavica.

I tako opet ja gas, gas, struganje lijevim guzom, pa struganje desnim. Kao da sam ja na Grobniku samo mene ne oekuju gume i ravna trava. Ne, mene išekuju vrste stijene i duboke provalije a nagrada za moju brzu vonju je pola sata dueg sjedenja u birtiji, što znaci pokoja piva vise.

„Jebote led, vie Baanskih jezera.“ Kad god vidim taj prizor ispred sebe a put me nanese svako malo tamo, ostanem bez daha. U mašti mogu vidjeti plemena prvih stanovnika ovog kraja kako love ribu i plesu neke udne plesove oko vatre, klopke koje su Hajduci spremali Mleanima na ovim jezerima a ne mogu ni da ne mislim o svoj djeci koja su zaeta ovdje...
Cesta putnika cesto odvue na svoju stranu i koji puta joj se moramo prepustiti ali sada nije trenutak prepuštanja. Neu ovaj puta skrenuti lijevo ve u sudbinu preuzeti u svoje ruke i skrenuti desno. Desno dolje u Ploe i Malo se osvjeiti sa daleko poznatom Ploanskom autohtonom pivom. „Samo jedan oslobodilaki defile da napravim tako da znaju da sam doso“ – pomislim u sali a ono moja šala se pokazala kao predskazanje. Iz mog kafia, kod ike, izletava domorodac sa raširenim rukama i smiješkom od uha do uha. „ Ma di si purgeru moj! Šta je ve lito došlo?“ I tako da ne priam dalje sto je bilo jer ipak postoji cenzura u marketingu, sjednem ja malo da ne povrijedim ovjeka
Image
Image
Image
Image
Image


 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedea »
Da li ste zadovoljni uslugom ovlatenih servisa?
 

Izdvojene obavijesti i lanci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiu

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

Reinkarnacija legende Norton

Bogati britanski biznismen postao je novi vlasnik Nortona, a glavna zadaa mu je što prije vratiti staru slavu legendarnoj tvornici motocikala...

više

 

Novi Moto Oglasi