Krivo skretanje
linza   
Sadraj
Krivo skretanje
Stranica 2
Stranica 3
Stranica 4
Image

„Tek je pet ujutro“ mogu odspavati josi jednom. „Buenje“ pomislim u sebi i brzo otvorim oi. „Joj, tek je pola sedam, aj da josi malo odspavam“.
Sanjam ja tako zanosne brinete, plate mesa i potoke vina sto se protezu ispod mostova kojima prolazim, kad zaujem neki prodoran zvuk koji me trese svako jutro. I da je ovo jutro kao svako drugo osto bi ja spavati barem josi jednu rudnu. Ali nije ovo jutro kao svako drugo, ovo jutro je rezervirano za rano dizanje.

Poslije jutarnje kavice i konjaka sa lokalnim iscijeliteljem hraka koji je i ujedno predsjednik Guatamale Ridersa, krenuo na ja put za Grobnik. Kilometri i kilometri poznatih cesta me oekuju, oekuju me guzni grevi, nedugo probuene bube koje kako da ekaju moj vizir i svi oni vozai koji sa oduševljenjem promatraju moje skladno ulaenje u škare.

„Što ovaj Karlovac rano ujutro ima lijepe djevojke?!“-pomislim ja sebi. Odmah su mi misli daleko skrenule i ve sam vidio kako pere moje arape na jednoj od Karlovakih rijeka i vrsto ih pritisne na rifljacu jer treba njih dobro isprati nakon sto su cijele dane u izmama bile.


Nešto mi ne valja sa krajolikom, nedostaje meni Bosiljevo i sve oko mene je drugaije nego sto sam oekivao, cesta je mnogo sira i nema oštrih zavoja. „Ma ne nije mogue, što to ono piše nešto na P?" U jebiga prebrzo sam proso da mogu proitati. I vozim ja tako kroz duge krivine a na visoravnima oko mene neke udne beštije pasu. „E da je meni sada harpun, ne bi ovo ovako veselo trkaralo ve bi u loncu sa mrkvicama se krkalo“

Nagli lijevi zavoj prekine moje maštarenje i adrenalin potjera krv u moje nasmrt prestrašeno srce. Ali nije to ništa naspram iznenaenja koje me nakon deset metara doekalo. KNIN. „A ti gospe lude, Linza moj! Kamo te maštarenje putu dovelo“. I sto sam sad mogao nego natoiti i krenut dalje. Gas, samo gas koliko ide, punih 124km/h po ravnici a koji puta u zavoju ak i 70km/h. Kilometri se nizu jedan za drugim a krajolik samo juri pored mene i poziva me da ga gledam jer zna on ako ja malo due drim oko na brdu ili provaliji moda u zauvijek biti njegov. Nakon 6 do 8 tuceta minuta opet oštar zavoj ulijevo  a nakon njega neograniena koliina plave nepitke vode. Moram priznati da ima tu i litica i malih uvala, koje jednog prosjenog abara mogu ostaviti bez daha. Da je moda bila tamo koja birtija i ja bi bez daha ostao, dok sam ovako samo bez sline i edan ostao. Pismo ili glava, lijevo ili desno. I normalno da lijevo, posto se lijevo proteze po ovom epu kao neka trakavica.

I tako opet ja gas, gas, struganje lijevim guzom, pa struganje desnim. Kao da sam ja na Grobniku samo mene ne oekuju gume i ravna trava. Ne, mene išekuju vrste stijene i duboke provalije a nagrada za moju brzu vonju je pola sata dueg sjedenja u birtiji, što znaci pokoja piva vise.

„Jebote led, vie Baanskih jezera.“ Kad god vidim taj prizor ispred sebe a put me nanese svako malo tamo, ostanem bez daha. U mašti mogu vidjeti plemena prvih stanovnika ovog kraja kako love ribu i plesu neke udne plesove oko vatre, klopke koje su Hajduci spremali Mleanima na ovim jezerima a ne mogu ni da ne mislim o svoj djeci koja su zaeta ovdje...
Cesta putnika cesto odvue na svoju stranu i koji puta joj se moramo prepustiti ali sada nije trenutak prepuštanja. Neu ovaj puta skrenuti lijevo ve u sudbinu preuzeti u svoje ruke i skrenuti desno. Desno dolje u Ploe i Malo se osvjeiti sa daleko poznatom Ploanskom autohtonom pivom. „Samo jedan oslobodilaki defile da napravim tako da znaju da sam doso“ – pomislim u sali a ono moja šala se pokazala kao predskazanje. Iz mog kafia, kod ike, izletava domorodac sa raširenim rukama i smiješkom od uha do uha. „ Ma di si purgeru moj! Šta je ve lito došlo?“ I tako da ne priam dalje sto je bilo jer ipak postoji cenzura u marketingu, sjednem ja malo da ne povrijedim ovjeka
Image
Image
Image
Image
Image


 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedea »

Izdvojene obavijesti i lanci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiu

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

OKTANSKA VRIJEDNOST GORIVA

Medjutim, da li e nam ona brojka 92, 95, 98, 100 rei koje je gorivo jae ili slabije po kalorinoj vrijednosti?? Da li je gorivo sa  98 oktana jae od goriva sa 95 oktana?? Nije to u potpunosti tako. Oktanska vrijednost goriva nam ne govori koliko je odreeno gorvo jako ili slabo. Govori nam koliko je otporno na detonaciju.                           

 

 

Novi Moto Oglasi