Accommodation In Murter Croatia
Zakon o Sigurnosti Prometa na Cestama
Beeblebrox   
Sadraj
Zakon o Sigurnosti Prometa na Cestama
Stranica 2
Stranica 3
Stranica 4
Stranica 5
Stranica 6
Stranica 7
Stranica 8
Stranica 9
Stranica 10
Stranica 11
Stranica 12
Stranica 13
Stranica 14
Stranica 15
Stranica 16
Stranica 17
Stranica 18
Stranica 19
Stranica 20
Stranica 21
Stranica 22
Stranica 23
Stranica 24
Stranica 25

2. OBILJE®AVANJE RADOVA I ZAPREKA NA CESTI

lanak 10.

(1) Pravna ili fizika osoba nadlena za odravanje ceste duna je voditi brigu i poduzimati primjerene mjere glede omoguavanja odvijanja sigurnog i nesmetanog prometa.

(2) Dio ceste na kojem su nastale zapreke koje se ne mogu odmah ukloniti ili na kojem se izvode radovi mora se vidljivo obiljeiti i na njemu se moraju osigurati sudionici u prometu.

(3) Dio ceste iz stavka 2. ovoga lanka obiljeava se postavljanjem odgovarajuih prometnih znakova, a sudionici u prometu osiguravaju postavljanjem branika.

(4) Branici moraju biti obojeni naizmjence crvenom i bijelom bojom, opskrbljeni refleksnim staklima ili prevueni reflektirajuim tvarima odgovarajue boje, a nou, te danju u sluaju smanjene vidljivosti, na njima moraju biti postavljena i treptava svjetla naranaste boje.

(5) Novanom kaznom u iznosu od najmanje 5.000,00 kuna kaznit e se za prekraj pravna ili fizika osoba-obrtnik ako ne postupi ili postupi suprotno odredbama ovoga lanka.

(6) Novanom kaznom od 1.500,00 do 5.000,00 kuna kaznit e se za prekraj iz ovoga lanka odgovorna osoba u pravnoj osobi i tijelu dravne vlasti ili tijelu jedinice lokalne i podrune (regionalne) samouprave.

lanak 11.

(1) Pravna ili fizika osoba koja je zbog radova na cesti ili iz drugih razloga (odroni, klizita, snjeni zapusi i dr.) prinuena organizirati naizmjenino proputanje vozila iz suprotnih smjerova, upravlja ovim proputanjem postavljanjem privremenih ureaja za davanje znakova prometnim svjetlima.

(2) Pravna i fizika osoba prije zapoinjanja radova iz stavka 1. ovoga lanka (osim u sluajevima hitnosti) mora pribaviti odobrenje nadlenog tijela s obzirom na vrstu ceste i o tome obavijestiti policiju.

(3) Naizmjenino proputanje vozila iz suprotnih smjerova iz stavka 1. ovoga lanka, iznimno mogu obavljati djelatnici pravne ili fizike osobe koja obavlja radove dok se ne postave privremeni ureaji za davanje znakova prometnim svjetlima.

(4) Prilikom reguliranja prometa po stavku 3. ovoga lanka djelatnici pravne ili fizike osobe moraju nositi odjeu jarko-naranaste boje s ugraenim reflektirajuim pojasevima bijele boje koji su vidljivi s vee udaljenosti.

(5) Novanom kaznom od najmanje 4.000,00 kuna kaznit e se za prekraj pravna ili fizika osoba-obrtnik ako pri izvoenju radova na cesti ili iz drugih razloga, kada organizira naizmjenino proputanje vozila iz suprotnih smjerova jednom prometnom trakom, ne upravlja proputanjem vozila prema odredbama ovoga lanka ili ne pribavi odobrenje iz stavka 2. ovoga lanka.

(6) Za prekraj iz ovoga lanka kaznit e se novanom kaznom od 1.500,00 do 5.000,00 kuna i odgovorna osoba u pravnoj osobi.

(7) Novanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit e se za prekraj osoba koja postupi suprotno odredbama stavka 3. i 4. ovoga lanka. 

Comments  

 
-1 #2 Motocikli .:: Hrvatski Moto Portal ::.Rose 2017-05-15 23:51
Thanks for finally writing about >Motocikli .:: Hrvatski Moto Portal ::
.
Quote | Report to administrator
 
 
+1 #1 mozilla firefoxHabmeliateame 2012-03-04 16:40
firefox
Quote | Report to administrator
 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedea »
Da li ste zadovoljni uslugom ovlatenih servisa?
 

Izdvojene obavijesti i lanci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiu

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

OKTANSKA VRIJEDNOST GORIVA

Medjutim, da li e nam ona brojka 92, 95, 98, 100 rei koje je gorivo jae ili slabije po kalorinoj vrijednosti?? Da li je gorivo sa  98 oktana jae od goriva sa 95 oktana?? Nije to u potpunosti tako. Oktanska vrijednost goriva nam ne govori koliko je odreeno gorvo jako ili slabo. Govori nam koliko je otporno na detonaciju.                           

 

 

Novi Moto Oglasi