Zakon o Sigurnosti Prometa na Cestama
Beeblebrox   
Sadraj
Zakon o Sigurnosti Prometa na Cestama
Stranica 2
Stranica 3
Stranica 4
Stranica 5
Stranica 6
Stranica 7
Stranica 8
Stranica 9
Stranica 10
Stranica 11
Stranica 12
Stranica 13
Stranica 14
Stranica 15
Stranica 16
Stranica 17
Stranica 18
Stranica 19
Stranica 20
Stranica 21
Stranica 22
Stranica 23
Stranica 24
Stranica 25

lanak 20.

(1) Ureaju za davanje znakova trobojnim prometnim svjetlima moe se dodati dopunsko prometno svjetlo u obliku zelene svjetlee strelice ili vie takvih znakova.

(2) Dopunska svjetla iz stavka 1. ovoga lanka smjetaju se s odgovarajue strane prometnog svjetla i to na visini na kojoj se nalazi zeleno svjetlo.

(3) Iznimno od odredbe stavka 2. ovoga lanka, dopunsko prometno svjetlo u obliku zelene svjetlee strelice za skretanje ulijevo moe biti postavljeno kao zasebno prometno svjetlo za izlazak iz raskrija.

lanak 21.

(1) Na ureajima za davanje znakova prometnim svjetlima kojima se na kolniku s vie od dvije prometne trake obiljeene uzdunim crtama prometom upravlja za svaku prometnu traku posebno i koji se nalaze iznad prometnih traka – crveno svjetlo znai zabranu prometa uzdu prometne trake iznad koje je postavljeno, a zeleno svjetlo – slobodan prolaz dotinom prometnom trakom.

(2) Crveno svjetlo iz stavka 1. ovoga lanka ima oblik prekrienih crta, a zeleno svjetlo – oblik strelice s vrhom okrenutim nadolje.

(3) Novanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit e se za prekraj voza koji se vozilom kree suprotno znaenju prometnog svjetla iz stavka 1. ovoga lanka.

lanak 22.

(1) Za upravljanje prometom pjeaka mogu se upotrebljavati i posebni ureaji za davanje znakova dvobojnim prometnim svjetlima crvene i zelene boje i ureaji za davanje zvunih signala. Ta svjetla moraju biti postavljena po okomitoj osi, jedno ispod drugog, i to: crveno svjetlo gore, a zeleno svjetlo dolje.

(2) Svjetla iz stavka 1. ovoga lanka sastoje se od svjetlee povrine crvene ili zelene boje na kojoj se nalazi tamna silueta pjeaka, ili od tamne povrine na kojoj se nalazi svjetlea silueta pjeaka crvene ili zelene boje. Ta svjetla ne smiju biti upaljena istovremeno.

lanak 23.

(1) Ako se rubovi kolnika na javnoj cesti obiljeavaju svjetlosnim prometnim oznakama, desna strana kolnika obiljeava se oznakama crvene boje, a lijeva strana oznakama bijele boje.

(2) Rubovi kolnika na dijelu ceste kroz tunel moraju biti obiljeeni oznakama iz stavka 1. ovoga lanka.

(3) Ako vrhovi pjeakih otoka, otoka za usmjeravanje prometa i drugi objekti na kolniku nisu nou dovoljno osvijetljeni, moraju se obiljeiti svjetlima, refleksnim staklima ili reflektirajuim tvarima ute boje.
(4) Novanom kaznom od najmanje 4.000,00 kuna kaznit e se za prekraj pravna ili fizika osoba-obrtnik ako rubove kolnika na dijelu ceste kroz tunel, kao i rubove pjeakih otoka, otoka za usmjeravanje prometa i druge objekte na kolniku koji nou nisu dovoljno osvijetljeni ne obiljei na nain propisan u stavku 2. i 3. ovoga lanka.

(5) Za prekraj iz ovoga lanka kaznit e se novanom kaznom od 1.500,00 do 5.000,00 kuna odgovorna osoba u pravnoj osobi i u tijelu jedinice lokalne i podrune (regionalne) samouprave. 

Comments  

 
-1 #2 Motocikli .:: Hrvatski Moto Portal ::.Rose 2017-05-15 23:51
Thanks for finally writing about >Motocikli .:: Hrvatski Moto Portal ::
.
Quote | Report to administrator
 
 
+1 #1 mozilla firefoxHabmeliateame 2012-03-04 16:40
firefox
Quote | Report to administrator
 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedea »
Da li ste zadovoljni uslugom ovlatenih servisa?
 

Izdvojene obavijesti i lanci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiu

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

Reinkarnacija legende Norton

Bogati britanski biznismen postao je novi vlasnik Nortona, a glavna zadaa mu je što prije vratiti staru slavu legendarnoj tvornici motocikala...

više

 

Novi Moto Oglasi