Malo po Vukomeričkim bregima
Brum   
Sadržaj
Malo po Vukomeričkim bregima
Stranica 2
Stranica 3


 Poslije Cvetković brda, dolazimo do Opatije. Ne baš one bajne iz pjesme, ali Opatije svakako. Skrečemo desno prema Pokupskom gdje i stiľemo nakon prolaska dosta lošim (neravnim) asfaltom kroz Šestak brdo i Cvetnić Brdo.

Odlučujemo stati u jednoj od lokalnih "gostionica" u centru i popiti kavu. Lolo se prisječa svog boravka na ovim terenima za vrijeme Domovinskog rata, te malo evociramo uspomene. U poticaj takvim razgovorima svakako idu još uvijek vidljivi oľiljci rata na nekima od kuća uokolo.
Image


 Vrijeme se počelo pomalo kvariti i oblaci se skupljaju, a kako je več 13.30 odlučujemo da idemo do Karlovca, negu uz kupu do Pisarovine. Vračamo se iz Pokupskog par kilometar do kriľanja prema Pisarovini.

Ta cesta je jako dobra, široka, ravna i pregledna. U stvari, do Pokupskog je puno ljepše i brľe doći iz smjera Zagreba, nego iz Velike Gorice, Siska, Petrinje, Gline... Jednostavno, puno bolje su ceste.

Prolazimo kroz Cerje pokupsko s prekrasnom malom drvenom kapelicom, zatim pored Lijevih Štefanka pa u Skender brdo. U Lijevom Sredičkom se spuštamo skroz do Kupe koja je jako narasla nakon ovih obilnih kiša. Stajemo uz cestu i malo slikamo. Nevjerovatno, ali prve visibabe su več izišle!


Image


 Stiľemo do Pokupskog gradca i do mosta preko Kupe i dalje prema Lasinji i selima s desne strane rijeke. Mi skrečemo desno prema Zagrebu i nakon par stotina metara dolazimo do pogona u kojima se puni puni "Jamnička kiselica", poznata mineralna voda. Ispred punionice s ogromnim "brdima" paletirane mineralne vode, nalaze se ostaci razrušene stare punionice. Prizor djeluje u okolišu potpuno nestvarno zbog velike visine same zgrade. Naime, jedino na ovom mjestu su u Domovinskom ratu pobunjeni srbi prešli Kupu, opljačkali i razrušili tvornicu i vratili se nazad na desnu obalu rijeke.
Znatiľeljni čuvari nas promatraju dok fotografiramo ruševinu.


Image

Image

 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedeća »
Da li ste zadovoljni uslugom ovlaštenih servisa?
 

Izdvojene obavijesti i članci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiću

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

Reinkarnacija legende Norton

Bogati britanski biznismen postao je novi vlasnik Nortona, a glavna zadaća mu je što prije vratiti staru slavu legendarnoj tvornici motocikala...

više

 

Novi Moto Oglasi