Malo po Vukomeričkim bregima
Brum   
Sadržaj
Malo po Vukomeričkim bregima
Stranica 2
Stranica 3
Image

Proljeće je stvarno varljivo godišnje doba. Dokaz tome je kiše koja je padala cijeli petak 10.ožujka, da bi subota osvanula osunčana, a nedjelja bila...naravno sniježna!

To prevedeno u motoristički riječnik znači, iskoristiti svaku mogučnost za vožnju, dok se vrijeme konačno ne ustabili.

U petak navečer je kiša napokon stala, a kada je jutro svanulo osunčano bacio sam se na mobitel i pokušao mobilizirati snage za pokret. Dogovori su malo duže trajali, ali konačno smo se Lolo i ja dogovorili da ćemo se naći kod autopraonice "Herc" u Buzinu.

Image

 Obzirom da smo i on i ja malo zakasnili, korigirali smo plan, i pao je dogovor da krenemo dužim i sporijim, ali svakako interesantnim putem kroz Dubranec, s skretanjem kroz Cvetković brdo i dalje prema Pokupskom. Tamo ćemo popiti kavu i vidjeti kamo dalje.

Iz Buzina smo oko 11.30 velikogoričkom cestom krenuli prema Gorici i skrenuli lijevo preko nadvožnjaka kod Odre. Cesta nas vodi Kroz Hrašće, Lomnicu, pa preko kanala Sava - Odra u Lukavec. Kolnik je pun zakrpa, pa ih ja obilazim, ali vidim da se Lolo neda smesti te koristi udobniji ovjes svog motora i uopće ne osječa te neravnine. Nakon nekoliko kilometara kroz šumu, polagano se uspinjemo i prolazimo Dragonožec. Nakon njega nailazimo na dosta vikend kuća koje su se smjestile uz samu cesta koja vodi po samom vrhu uzvisine s koje se pruža prekrasan pogled prema Zagrebu i okolici. Ubrzo stižemo u Dubranec, koji je najviša točka ovog puta i odlučujemo stati na brdu na kojem se nalazi crkva i napraviti nekoliko fotografija. Vrijeme je prekrasno, a mir i tišina fasciniraju, te uživamo u pogledu.


Image

Image


 Krajolikom dominiraju brda i uzvisine s selima koja su razbacana po njima. Pogled pomalo podsjeća na Zagorje, ali su brežuljci pitomiji, i naseljenost slabija.
Nakon par kilometara vožnje kroz šumu skrečemo lijevo, izbjegavajući dio ceste s vrlo lošim asfaltom, te krećemo prema prometnici Velika Gorica - Pokupsko koja ide kroz Kravarsko.
Cesta je puno bolja, jednostavno zato što je novija, asfalt je bez zakrpa, ali još uvijek ima puno kamenčića, i potočića voda od otopljenog snijega uz cestu. No tako i tako ne vozimo brzo, jer uživamo u krajoliku. Prolazimo Jerebić brdo, selo u kojem ima još mnogo gazdinstava s isključivo drvenim objektima i pretežno staračkim stanovništvom. U Cvetkocić brdu stajemo kod prekrasne drvene kapelice vrlo interesantne gradnje. Naime, zidovi su joj pokriveni drvenim pločicama, kao šindrom. U dobrom je stanju, vrlo vjerovatno je nedavno obnovljena, ali nažalost, bila je zatvorena, tako da nismo mogli pogledati unutrašnjost.

Image
 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedeća »
Da li ste zadovoljni uslugom ovlaštenih servisa?
 

Izdvojene obavijesti i članci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiću

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

Reinkarnacija legende Norton

Bogati britanski biznismen postao je novi vlasnik Nortona, a glavna zadaća mu je što prije vratiti staru slavu legendarnoj tvornici motocikala...

više

 

Novi Moto Oglasi