Malo po Vukomeričkim bregima
Brum   
Sadržaj
Malo po Vukomeričkim bregima
Stranica 2
Stranica 3
Image

Proljeće je stvarno varljivo godišnje doba. Dokaz tome je kiše koja je padala cijeli petak 10.ožujka, da bi subota osvanula osunčana, a nedjelja bila...naravno sniježna!

To prevedeno u motoristički riječnik znači, iskoristiti svaku mogučnost za vožnju, dok se vrijeme konačno ne ustabili.

U petak navečer je kiša napokon stala, a kada je jutro svanulo osunčano bacio sam se na mobitel i pokušao mobilizirati snage za pokret. Dogovori su malo duže trajali, ali konačno smo se Lolo i ja dogovorili da ćemo se naći kod autopraonice "Herc" u Buzinu.

Image

 Obzirom da smo i on i ja malo zakasnili, korigirali smo plan, i pao je dogovor da krenemo dužim i sporijim, ali svakako interesantnim putem kroz Dubranec, s skretanjem kroz Cvetković brdo i dalje prema Pokupskom. Tamo ćemo popiti kavu i vidjeti kamo dalje.

Iz Buzina smo oko 11.30 velikogoričkom cestom krenuli prema Gorici i skrenuli lijevo preko nadvožnjaka kod Odre. Cesta nas vodi Kroz Hrašće, Lomnicu, pa preko kanala Sava - Odra u Lukavec. Kolnik je pun zakrpa, pa ih ja obilazim, ali vidim da se Lolo neda smesti te koristi udobniji ovjes svog motora i uopće ne osječa te neravnine. Nakon nekoliko kilometara kroz šumu, polagano se uspinjemo i prolazimo Dragonožec. Nakon njega nailazimo na dosta vikend kuća koje su se smjestile uz samu cesta koja vodi po samom vrhu uzvisine s koje se pruža prekrasan pogled prema Zagrebu i okolici. Ubrzo stižemo u Dubranec, koji je najviša točka ovog puta i odlučujemo stati na brdu na kojem se nalazi crkva i napraviti nekoliko fotografija. Vrijeme je prekrasno, a mir i tišina fasciniraju, te uživamo u pogledu.


Image

Image


 Krajolikom dominiraju brda i uzvisine s selima koja su razbacana po njima. Pogled pomalo podsjeća na Zagorje, ali su brežuljci pitomiji, i naseljenost slabija.
Nakon par kilometara vožnje kroz šumu skrečemo lijevo, izbjegavajući dio ceste s vrlo lošim asfaltom, te krećemo prema prometnici Velika Gorica - Pokupsko koja ide kroz Kravarsko.
Cesta je puno bolja, jednostavno zato što je novija, asfalt je bez zakrpa, ali još uvijek ima puno kamenčića, i potočića voda od otopljenog snijega uz cestu. No tako i tako ne vozimo brzo, jer uživamo u krajoliku. Prolazimo Jerebić brdo, selo u kojem ima još mnogo gazdinstava s isključivo drvenim objektima i pretežno staračkim stanovništvom. U Cvetkocić brdu stajemo kod prekrasne drvene kapelice vrlo interesantne gradnje. Naime, zidovi su joj pokriveni drvenim pločicama, kao šindrom. U dobrom je stanju, vrlo vjerovatno je nedavno obnovljena, ali nažalost, bila je zatvorena, tako da nismo mogli pogledati unutrašnjost.

Image
 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedeća »

Girlz&Bikes

Da li ste zadovoljni uslugom ovlaštenih servisa?
 
motoklub.jpg

RSS

Motocikli.com
vidi_nom_banner1.gif

Linkajte nas

Motocikli.com  - Portal - Forum - Galerija

Izdvojene obavijesti i članci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiću

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

OKTANSKA VRIJEDNOST GORIVA

Medjutim, da li će nam ona brojka 92, 95, 98, 100 reći koje je gorivo jače ili slabije po kaloričnoj vrijednosti?? Da li je gorivo sa  98 oktana jače od goriva sa 95 oktana?? Nije to u potpunosti tako. Oktanska vrijednost goriva nam ne govori koliko je određeno gorvo jako ili slabo. Govori nam koliko je otporno na detonaciju.                           

 

 

Novi Moto Oglasi