Julius u Turopolju
Brum   
Sadraj
Julius u Turopolju
Stranica 2
Image
Eto širi se krug lanova ovog foruma koje konano upoznajem. Dobro, sa svima se još nisam vozio, ali pomalo radim na tome.
Dakle nakon nekoliko raznoraznih kombinacija za vonju i uestalog praenja gospodina Vakule i ekipe, Julius i ja samo dogovorili danas svoju prvu vonju.
Našli smo se u caffe-baru "Vegos" u Gorici oko 10.30 sati, popili sok i ukratko dogovorili vonju. uli smo se s 4rijeke, vezano za vrijeme u okolici Karlovca jer smo planirali napraviti turu Gorica - Sisak - Petrinja - Glina - Karlovac - Zagreb.
Kako znate i sami danas je cijeli dan bilo dosta oblano , ali i vjetrovito, tako da je na kraju odlueno da emo ii uz desnu obalu Save do Siska i onda se ujemo s 4rijeke da vidimo kako je vrijeme u Karlovcu, pa emo vidjeti kuda dalje. Otišli smo do moje kue u Buševec, odakle smo krenuli oko 11.30 sati.

Selo Turopolje je "umjetno" naselje koje je osnovano kao naselje radnika koji su radili u velikoj pilani, a smještena je uz samu eljezniku prugu Zagreb - Sisak

Image

Image


 Vonju nastavljamo dalje kroz sela tzv. donjeg Turopolja. Prelazimo preko drvenog mosta koji premošuje kanal Sava - Odra. Taj kanal je izgraen poslije velike poplave Zagrebu sredinom šezdesetih godina kako bi se regulirala tok rijeke Save. U selu Kue se nalazi vrlo lijepa stara i napuštena drvena krma
Image


Dosta loša cesta nas vodi dalje prema Savi kroz Drnek do Vrbova. Spuštamo se prema skelskom prijelazu, prvom od tri, na potezu od Zagreba do Siska. Ovaj je naj ureeniji jer ga je za svoje potrebe izgradila bivša JNA, te ima betonirane prilazne rampe koje u mnogome olakšavaju prilaz vozilima.

Image


 Od Vrbova uska cesta s dosta nepreglednih zavojanas vodi po samom nasipu kroz Struec, Veleševec, Ruu, Sušu do drugog skelskog prijelaza u mjestu Desni Dubrovak. Nastavljamo i ulazimo u Sisako- moslavaku upaniju. Kvaliteta kolnika je bolja, meutim ima dosta blata od poljoprivrednih vozila, i vrlo mnogo sitnih kamenia, te stoga oprezno vozimo.


 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedea »
Da li ste zadovoljni uslugom ovlatenih servisa?
 

Izdvojene obavijesti i lanci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiu

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

OKTANSKA VRIJEDNOST GORIVA

Medjutim, da li e nam ona brojka 92, 95, 98, 100 rei koje je gorivo jae ili slabije po kalorinoj vrijednosti?? Da li je gorivo sa  98 oktana jae od goriva sa 95 oktana?? Nije to u potpunosti tako. Oktanska vrijednost goriva nam ne govori koliko je odreeno gorvo jako ili slabo. Govori nam koliko je otporno na detonaciju.                           

 

 

Novi Moto Oglasi