Letovanić, Letovanić i sela pokraj Kupe!
Brum   
Sadržaj
Letovanić, Letovanić i sela pokraj Kupe!
Stranica 2
Stranica 3
Stranica 4
Stranica 5
Stranica 6
Stranica 7
Image
Pristalica sam teze da postoji vrlo malo stvari u ľivotu koje se ne mogu napraviti iz čisto tehničkih razloga, a za sve ostalo je vaľna samo dobra i snaľna volja i jako puno vremena. U prilog tome pokušavam svaki vremenski stabilan zimski dan bez padalina iskoristiti za voľnju. Pri tome mi stanje prometnica igra vaľniju ulogu od same niske temperature. Znači, ako je cesta suha, a vani hladno, idemo na voľnju.

Odlučio sam krenuti prema Letovaniću, selu smještenom na samoj obali rijeke Kupe, udaljeno samo nekoliko kilometara od prometnice Zagreb - Sisak. U mjestu ®aľina se skreće udesno iz pravca Zagreba, 100-tinjak metara prije odvajanja za smjer Petrinja.
Image
 


Nakon nekoliko kilometara dobre ceste dolazim u mjesto koje je razvučeno duľ obale rijeke. Zbog visokog vodostaja Kupe, česta su bila njena izlijevanja, u prilog čemu svjedoči dosta slijepih rukavaca.
U centru sela se nalazi bivši skelski i pontonski prijelaz kojim se za vrijeme Domovinskog rata odrľavala jedina komunikacija s slobodnim teritorijem na desnoj obali rijeke. Zbog svog značenja, nekoliko puta je bio izloľen napadima neprijateljske avijacije.
Danas naľalost, pontonski most više ne postoji, a niti skela više ne vozi, tako da stanovnici sela na desnoj obali moraju komunicirati obilaznim putem preko Petrinje.
Image
Image 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedeća »
Da li ste zadovoljni uslugom ovlaštenih servisa?
 

Izdvojene obavijesti i članci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiću

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

Reinkarnacija legende Norton

Bogati britanski biznismen postao je novi vlasnik Nortona, a glavna zadaća mu je što prije vratiti staru slavu legendarnoj tvornici motocikala...

više

 

Novi Moto Oglasi