Letovanić, Letovanić i sela pokraj Kupe!
Brum   
Sadržaj
Letovanić, Letovanić i sela pokraj Kupe!
Stranica 2
Stranica 3
Stranica 4
Stranica 5
Stranica 6
Stranica 7
Image
Pristalica sam teze da postoji vrlo malo stvari u ľivotu koje se ne mogu napraviti iz čisto tehničkih razloga, a za sve ostalo je vaľna samo dobra i snaľna volja i jako puno vremena. U prilog tome pokušavam svaki vremenski stabilan zimski dan bez padalina iskoristiti za voľnju. Pri tome mi stanje prometnica igra vaľniju ulogu od same niske temperature. Znači, ako je cesta suha, a vani hladno, idemo na voľnju.

Odlučio sam krenuti prema Letovaniću, selu smještenom na samoj obali rijeke Kupe, udaljeno samo nekoliko kilometara od prometnice Zagreb - Sisak. U mjestu ®aľina se skreće udesno iz pravca Zagreba, 100-tinjak metara prije odvajanja za smjer Petrinja.
Image
 


Nakon nekoliko kilometara dobre ceste dolazim u mjesto koje je razvučeno duľ obale rijeke. Zbog visokog vodostaja Kupe, česta su bila njena izlijevanja, u prilog čemu svjedoči dosta slijepih rukavaca.
U centru sela se nalazi bivši skelski i pontonski prijelaz kojim se za vrijeme Domovinskog rata odrľavala jedina komunikacija s slobodnim teritorijem na desnoj obali rijeke. Zbog svog značenja, nekoliko puta je bio izloľen napadima neprijateljske avijacije.
Danas naľalost, pontonski most više ne postoji, a niti skela više ne vozi, tako da stanovnici sela na desnoj obali moraju komunicirati obilaznim putem preko Petrinje.
Image
Image 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedeća »

Girlz&Bikes

Da li ste zadovoljni uslugom ovlaštenih servisa?
 
motoklub.jpg

RSS

Motocikli.com
vidi_nom_banner1.gif

Linkajte nas

Motocikli.com  - Portal - Forum - Galerija

Izdvojene obavijesti i članci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiću

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

OKTANSKA VRIJEDNOST GORIVA

Medjutim, da li će nam ona brojka 92, 95, 98, 100 reći koje je gorivo jače ili slabije po kaloričnoj vrijednosti?? Da li je gorivo sa  98 oktana jače od goriva sa 95 oktana?? Nije to u potpunosti tako. Oktanska vrijednost goriva nam ne govori koliko je određeno gorvo jako ili slabo. Govori nam koliko je otporno na detonaciju.                           

 

 

Novi Moto Oglasi