Podmazivanje i čišćenje lanca
Beeblebrox   
Image

Kratak tekst o čišćenju i održavanju lanca, za dug vijek i dobre perfomanse.

1.Za početnike: vjerojatno svoj lanac pretjerano podmazujete!

O-ring lancu je potrebno  mnogo manje pažnje (od podmazivanja dva do tri puta tjedno), a ukoliko i nije O-ring lanac, nije ga potrebno pretjerano podmazivati. Podmazivanje svakih cca 450 km je potpuno zadovoljavajuće za cestovni motocikl u normalnim uvjetima2. Idealno čišćenje lanca bilo bi kad bi se lanac uklonio sa motocikla, ali je to, naravno, prilično nepraktično. Umjesto toga, očistite lanac koristeći četkicu za zube i uklonite naslage nečistoće koliko god je to moguće

ImageImage


3. Za sljedeći korak koristit ćete sprej preporučen od strane proizvođača vašeg O-ring lanca,  petrolej, ili bilo koje drugo otapalo na bazi  nafte. Kada natopite lanac, pustite da odstoji 15 minuta.
Image

4. Očistite lanac otapalom koristeći posudu i četku. Ukoliko se naslage još uvijek čvrsto drže, ostavite da se nečistoća otapa još neko vrijeme. Nije dobro  skidati prljavštinu sa O-ringova  na silu, ali je ipak važno dobro ih iščetkati. Ovo je idelan trenutak da provjerite u kakvom je stanju vaš lanac!
ImageImage

5. Nakon što ste uspješno očistili lanac, dobro obrišite otapalo. Bilo bi poželjno zagrijati lanac, tako da se ulje dobro primi za sve plohe. To se može postići kratkom vožnjom ili koristeći sušilo za kosu.

6. Topli lanac pošpricajte iznutra između nutarnjih i vanjskih povezanih redova.
ImageImageImage
Svako podmazivanje sa vanjske strane raspršit će se čim krenete u prvu vožnju.
Krpom oprezno obrišite višak ulja i spremni ste za vožnju!

Vaš komentar
 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedeća »
Da li ste zadovoljni uslugom ovlaštenih servisa?
 

Izdvojene obavijesti i članci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiću

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

OKTANSKA VRIJEDNOST GORIVA

Medjutim, da li će nam ona brojka 92, 95, 98, 100 reći koje je gorivo jače ili slabije po kaloričnoj vrijednosti?? Da li je gorivo sa  98 oktana jače od goriva sa 95 oktana?? Nije to u potpunosti tako. Oktanska vrijednost goriva nam ne govori koliko je određeno gorvo jako ili slabo. Govori nam koliko je otporno na detonaciju.                           

 

 

Novi Moto Oglasi