Accommodation In Murter Croatia
Victori Vision 800 concept
Image

Svatko od nas zna kako bi motor trebao izgledati. Sa tradicionalnim cruserima s jedne strane i ultra sportskim jurilicama s druge strane, dizajn motora i dalje kroči sigurno utabanim putovima.

No da li je to baš tako?

Kad su u pitanju prototipovi koji su sve više prisutni na raznim izložbama i Moto Show manifestacijama, te se proizvodnja takvih ili vrlo sličnih modela sve više bliži serijskoj možemo zaključiti da se neke stvari ipak mijenjaju.

Jedan od takvih primjeraka je i model američkog  proizvođača Victory Motorcycles,  VISION 800 CONCEPT.  Vision je odjel tvrtke Polaris Industries Inc. koja usko surađuje sa jednim od vodećih europskih proizvođača koji u zadnje vrijeme doživljava pravi procvat sa novim modelima. Naravno riječ je o   KTM-u. Pa je prema tome moguće pretpostaviti kako će neki od modela ovog nama pomalo egzotičnog proizvođača biti dostupni i na našim prostorima. Čak su se čule i glasine kako bi u jednoj od mogućih varijanti za proizvodnju ovog modela pogonski agregat bio preuzet od KTM – ovog modela Adventure 950.

Vision 800 Concept
Image

Image

Image


No da se vratimo našem konceptu koji je bio predstavljen u prosincu 2005. na prestižnom internacionalnom moto showu u Long Beachu u Kaliforniji. Radi se o potpuno automatiziranom motoru koji nadilazi granice dosadašnjeg američkog dizajnerskog stila, koji pruža jedan kratak pogled u budućnost, te u jedan moguć segment motora u Americi.

Vision 800 ima mnogo sličnosti sa Hondinim modelom DN-01 koji je bio predstavljen nešto ranije prošle godine na Tokyo Motor Show – u. Idejna rješenja su i ovdje prisutna i to ne samo u vizualnom smislu. Vision ima za pogon automatski mjenjač bez ikakve potrebe za nožnom ili ručnom izmjenom brzina ( CVT ) koji snagu na zadnju gumu pozamašnih dimenzija ( 250/40-18 ) prenosi preko kardana. 

 Honda DN-1
 Image


Prednji kraj sa upside down vilicom promjera 43mm te dvostrukim 300mm diskovima ne skriva želju za usporedbom sa sportskim motorima. Ispušni sustav prolazi uz desni bok te završava ispod sjedala sa otvorima s lijeve i desne strane zadnjeg svijetla. Sam završetak izveden je tako da se savršeno uklapa u liniju motora te svojim izgledom još više naglašava masivnost i robusnost ovog ljepotana. Spremište je dovoljno veliko da primi dvije full face kacige. Cilj je bio stvoriti motor  sa dovoljno prtljažnog prostora kao što imaju veliki toureri. Na ovom modelu vozać noge drži na podnici sličnoj kao što ju imaju današnji maxi scooteri, što je još jedan znak simbioze te dvije do nedavno neusporedive vrste vozila. Osim sličnosti sa scootrima sličnost dijeli i sa sportskim motorima i cruserima.

Victory je inače tvrtka kojoj je bazna djelatnost proizvodnja chopera i cruisera. Pogonski agregat dolazi direktno niti manje niti više nego it Polarisovog ATV modela Big Gun koji je jedan od najboljih na tržištu.

 Nadajmo se da će tijekom ove i slijedeće godine Victory iskoristiti ovu mašinu za svoju entry level klasu custom ili/i crusier motora. A možda i neku potpuno novu platformu kao što je roadster stil koji prakticira Buell ili možda čak sport tourer, u svakom slučaju za naslutiti je kako će ovaj prototip svakako poslužiti svrsi, a ujedno je i demonstracija što ameri mogu.

Otac Visiona 800 je dizajner Tiger Brancy kojemu su menađeri ostavili sloboden ruke kako bi sav njegov talent i kreativnost došli do izražaja. Brancy je mladi dizajner koji se nedavno pridružio dizajnerskom timu Victory-a i kaže za sebe da motor vozi oduvijek. Njegov vozni par sastoji se od dva Suzuki modela: GSX – R1100 iz 1992. i Katna 1000 iz 1982. Za ta dva modela kaže kako su ga upravo oni pretvorili u strastvenog ljubitelja motora.

Victory je postao pravi igrač u svojoj branši tako da se je po kvaliteti i mogućnostima potpuno približio divu kao što je Harley – Davidson, a već prije spomenuta suradnja sa KTM – om dala ima je potreban zamah i bolju mogućnost ulaska na druga tržišta. Kao što Harley – Davidson ima sestrinjsku tvrtku Buell, tako bi u budućnosti Victory trebao imati KTM.

Kao što sami naglašavaju, Victory se mora širiti i dalje od svojih cruiser i choper korijena i približiti se širim masama što ako ovako nastave ne bi trebao biti nikakav problem. Naravno cijena kod ovakvih proizvoda nije svakome pristupačna, ali sada bar mnogi od nas imaju o čemu maštati. 

Momci iz Victory-a su veoma ponosni na ovaj koncept te ponosno ističu nagradu koju su osvojili za dizajn, te najavljuju kako ih to neće uspavati i kako već imaju nove planove koje ljubomorno čuvaju. Nadam se da će nas i drugim konceptom ovako ugodno iznenaditi.

TEHNIČKI PODACI:

 • Mašina:
• 800cc 4-takta, vodeno hlađenje, parallel twin Ispušni sustav ispod sjedala

 • Prijenos:
  • Automatic CVT
  • Kardanski prijenos sa jednorukom zadnjom vilicom od lijevanog aluminija.

 • Šasija i ovjes:
  • Šasija od lijeva aluminijske legure
  • Mjehurast tank iza prednjeg kotača
  • Potpuno podešavajući stražnji plinski mono amortizer
  • 43mm preokrenuta ( upside down ) prednja vilica

 • Gume i kočnice:
  • Prednja guma 120/60-R17 sa 6 – ero krakim naplatcima od aluminijske legure 3.75"X17"
  • Zadnja guma 250/40-R18 sa 6 – ero krakim naplatcima od aluminijske legure 9"X18"
  • Prednja kočnica - 300 mm diskovi sa 2 kočiona cilindra
  • Zadnja kočnica - 250 mm disk sa 1 kočionim cilindrom

 • Ukupne dimenzije:
  • Međuosovinski razmak 154,94 cm
  • Visina sjedala 72,39 cm
  • Visina od tla 14,732 cm

 

Comments  

 
0 #2 Motocikli .:: Hrvatski Moto Portal ::.Clark 2017-07-20 11:31
How to increase traffic to your page [youtube]https: //www.youtube.com/watch?v=86COMT8JE_c[/youtube]
this application is incredible

my homepage - drive
traffic to your blog: https://www.youtube.com/watch?v=86COMT8JE_c
Quote | Report to administrator
 
 
0 #1 Motocikli .:: Hrvatski Moto Portal ::.Glory 2017-07-16 03:22
Hello fellas! Who wants to chat with me? I'm live at HotBabesCams.com,
we can chat, you can watch me live for free, my nickname is Anemonalove: https://3.bp.blogspot.com/-u5pGYuGNsSo/WVixiO8RBUI/AAAAAAAAAFA/JWa2LHHFI2AkHParQa3fwwHhVijolmq8QCLcBGAs/s1600/hottest%2Bwebcam%2Bgirl%2B-%2BAnemonalove.jpg
, here is my pic:

https://3.bp.blogspot.com/-u5pGYuGNsSo/WVixiO8RBUI/AAAAAAAAAFA/JWa2LHHFI2AkHParQa3fwwHhVijolmq8QCLcBGAs/s1600/hottest%2Bwebcam%2Bgirl%2B-%2BAnemonalove.jpg
Quote | Report to administrator
 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedeća »

Izdvojene obavijesti i članci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiću

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

OKTANSKA VRIJEDNOST GORIVA

Medjutim, da li će nam ona brojka 92, 95, 98, 100 reći koje je gorivo jače ili slabije po kaloričnoj vrijednosti?? Da li je gorivo sa  98 oktana jače od goriva sa 95 oktana?? Nije to u potpunosti tako. Oktanska vrijednost goriva nam ne govori koliko je određeno gorvo jako ili slabo. Govori nam koliko je otporno na detonaciju.                           

 

 

Novi Moto Oglasi