Chopper & Custom
Paul Yaffe
James1100   
Image

U početku sam u ovoj podrubrici mislio pisati o najstarijim bike builderima, onima koji su stvorili custom scenu u USA u onom smislu kakvom je mi danas znamo. O entuzijastima, zanesenjacima koji žive za originalnost i unikatne motore. Ipak, nemoguće je zaobići one koji su došli i nešto kasnije, koji potpuno odgovaraju gore navedenom opisu, a samo je razlika u tome što su mlađi, manje ili više. Tako će ova rubrika opisivati naizmjence staru gardu i one koji su došli kasnije, ali jednako dišu. U taj popis potpuno pripada i Paul Yaffe.
 
Dave Perewitz
James1100   
Image

Još jedan pripadnik stare garde američkih prerađivača motora i vrlo važna osoba na sceni što mu priznaju svi njegovi kolege. Dobitnik mnogih nagrada za svoje radove i više puta uvršten u Hall of fame raznih showova i muzeja posvećenih customima, pa tako i IMBBA-e, udruge customizera. Jedan od nadimaka mu je «lider elite». Omiljen je «majstor» koji radi motore mnogim slavnim osobama u Americi.


 
Cyril Huze
James1100   
Image
Rođen je u Parizu, ljubitelj je Renoira, starijih generacija američkih vozila, grafita,  Keith Richardsa i Edith Piaf, italijanske Toscane, muzeja. Najdraži model motora je Harley Davidson Panhead.


 
Arlen Ness
James1100   
Image

Ovo je definitivno najveća pojava u svijetu prerada Harleya, i ne samo te marke. Najviše o tome govori nadimak koji su mu dali drugi i na koji ćete naletjeti pri bilo kojem pretraživanju interneta kada su tema customi: King of choppers. Kada se govori o majstorima prerada, sve uvijek počinje njegovim imenom. Čovjek s vrlo izraženom umjetničkom crtom i ogromnog tehničkog znanja.


 
Umjetnička izložba na dva kotača
James1100   
Image
Stavio bih vam nešto pod bor, ali kako je ovo internetsko druženje, pa je naša prostorija «cyber», odlučio sam složiti malu umjetničku izložbu. Naravno, radi se o svijetu custom motora, jer se ovdje najviše pušta mašti na volju.


 
Više...
«« Početak « Prethodna 1 2 3 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 19 - 24 od 24

Izdvojene obavijesti i članci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiću

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

OKTANSKA VRIJEDNOST GORIVA

Medjutim, da li će nam ona brojka 92, 95, 98, 100 reći koje je gorivo jače ili slabije po kaloričnoj vrijednosti?? Da li je gorivo sa  98 oktana jače od goriva sa 95 oktana?? Nije to u potpunosti tako. Oktanska vrijednost goriva nam ne govori koliko je određeno gorvo jako ili slabo. Govori nam koliko je otporno na detonaciju.                           

 

 

Novi Moto Oglasi