Moto povijest
Povijest KTM motocikla
Beeblebrox   
KTM

KTM motocikli se proizvode u Europi, te imaju nevjerovatan niz pobjeda na relijima diljem svijeta. Imaju dvije namjene, malo su više orijentirani na off road utrke, ali jednako dobro se ponašaju na cesti. Model Adventure je najpoznatiji KTM-ov model.


 
MZ - racing modeli
Oldbiker   
MZ Logo

Gotovo svi stariji čitatelji, koji su započinjali svoju motociklističku karijeru vjerojatno se danas sa sjetom sjećaju dana kada su sa Tomosa prelazili na MZ-a ili Jawu. Bio je to uvijek veliki korak, jer se ipak prelazilo sa neke manje kubikaže na ipak respektabilnih 250 ili 350 kubičnih centimetara. Doduše moglo se tu birati i između 125,150,250 i 350 kubika, ali redovno se uzimalo najjače što se moglo tada u trgovinama ondašnje Juge  kupiti.


 
Rudge Ulster
Oldbiker   
Rudge Ulster

U današnje moderno vrijeme često pričamo o inovacijama u moto tehnici, često zbog neinformiranosti pridajući neke zasluge japanskim proizvođačima, no najčešće je to daleko od istine. Gotovo sve što se moglo izmisliti na polju moto industrije napravljeno je između dva svjetske rata, a jedan takav inovatovan uradak opisati ćemo u ovom tekstu. Firma Rudge, punim nazivom Rudge Whitworth nastala je još davne 1894. kada je proizvođač bicikala Whitworth Cycles kupio konkurentsku tvornicu Rudge.
 
Belgijski FN - drugi redni četverocilindraš
Oldbiker   
Belgijski FN - drugi redni četverocilindraš

FN - skraćenica od 'Fabrique Nationale D'Armes de Guerre' ( Nacionalna tvornica oružja za ratovanje ) počinje sa proizvodnjim motocikla odn. bicikala s dodanim motorom još 1900. godine.

 
JAMES
black&white   

James

Proizvodnja (Harry James) počinje 1902g. modelom A. To je bio bicikl u čiju je ramu ugrađen motor"Meriva" sa 1.5 ks koji je imao pogon na zadnji kotaš pomoću kožnatog remena.
Te godine konstuiran je i model B- bicikl koji je upotrebljavao "Derby" motor sa 2 ks također smješten u okvir bicikla, pogon je bio na zadnji kotač pomoću valjčića koji je pokretao zadnji kotač putem trenja!


 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 10 - 18 od 41

Izdvojene obavijesti i članci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiću

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

Reinkarnacija legende Norton

Bogati britanski biznismen postao je novi vlasnik Nortona, a glavna zadaća mu je što prije vratiti staru slavu legendarnoj tvornici motocikala...

više

 

Novi Moto Oglasi