Accommodation In Murter Croatia
Moto povijest
A. H. Haden –
StreetIllegal   
posljednji motocikl svojeg imena

Image
A. H. Haden motocikli dolaze iz Birminghama, Engleska, a proizvodili su se od 1912 do 1924. godine.  Haden je prvo počeo kao tvornica bicikala u Hockleyu, u Birminghamu. Počeli su kao Kelly's Directory  1882. godine i prvenstveno su proizvodili tzv. sigurne bicikle (bicikli sa prvim malim kotačem a zadnjim velikim). Posao je krenuo od oca i sina,  G.J. Haden i Alfreda H. Haden. Kompanija je svoje veliko razdoblje imala između 1902 do 1912 kada su proizvodili velike količine sigurnih bicikala.

 
Wankel motocikli
oldbiker   
Image
Vrlo je teško projektirati nešto revolucionarno novo, a da će to 'nešto' imati praktičnu primjenu, i akceptirati se u masovnoj proizvodnji. Diesel i benzinski Otto motori već preko stoljeća u raznim izvedbama pokreću cestovna vozila, brodove, podmornice …itd. ali i motocikle.

 
Minerva
StreetIllegal   
Image

Uvod
Iako danas svi misle kako su se motocikli proizvodili jedino u 'razvikanim' zemljama poput Njemačke, Engleske ili Francuske, malo tko danas zna da je u Europi početkom 20. stoljeća bilo na stotine 'malih' proizvođača motocikala koji su se nalazili u Švicarskoj, Austriji, Belgiji, Nizozemskoj, Mađarskoj i drugom zemljama za koje mnogi misle da nemaju ama baš nikakve veze sa proizvodnjom motocikala. No takvi se varaju. Minerva motocikli dolaze iz Belgije i proizvodili su se od 1901. do 1909.

 
PRIČA O HARLEY – DAVIDSONU
Toldi   
Image
Priča o Harley – Davidsonu počinje zapravo godine 1901. idejom da se otklone naporne strane vožnje biciklom. Godina 1903. snažno je obilježila putnički prijevoz. Henry Ford pojavio se sa svojim Modelom T, a braća Wright bili su prvi kojima je uspjelo odletjeti do nekog drugog mjesta. U to vrijeme dva su se entuzijasta, 21-godišnji Wiliam S. Harley i njegov prijatelj iz djetinjstva Arthur Davidson odlučili svoje konstrukcijske skice provesti u stvarnost.

 
OPRA - Rondine
oldbiker   
Image
OPRA - Rondine 500 - prvi poprečno postavljen 4-cilindraš
Redni linijski poprečno postavljen četverocilindraš nekako je svima u glavama kao produkt japanske industrije, no povijest takve vrste motocikla seže u daleke godine između dva svjetska rata, točnije u 1927. godinu.

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 28 - 36 od 41

Izdvojene obavijesti i članci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiću

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

Reinkarnacija legende Norton

Bogati britanski biznismen postao je novi vlasnik Nortona, a glavna zadaća mu je što prije vratiti staru slavu legendarnoj tvornici motocikala...

više

 

Novi Moto Oglasi