Moto povijest
NSU Kompressor
Oldbiker   
Image

 Iako o ovoj tvrtki danas malo tko od novih generacija nešto zna, NSU je bila između dva svjetska rata, ali i iza drugog svjetskog jedna od najvećih svjetskih auto-moto kuća. Kratica NSU dolazi od 'Neckarsulmer Strickwaren Union' što će reći da je firma započela svoj rad izradom mašina za izradu tekstila još davne 1873. Osnivači tvrtke Christian Schmidt i Heinrich Stoll već 1897. osnivaju unutar NSU Werke posebnu firmu za izradu bicikala, koja će se kasnije razviti u tvornicu za izradu automobila i motocikala.


 
HOREX
black&white   
Image
1923.g. Fritz Kleemen izgradio je tvornicu(HOREX-ENGINE FACTORY L.t.d)
Ta tvornica je dobila ime po njegovom gradu HOnburg i očevoj tvornici stakla REX. Kleemen se bavio moto utrkama i želio je konstruirati svoj motocikl koji bi prvenstveno služio za moto trke.


 
Povijest i nastanak MC-a
Blacky   
Image

Motorcycle club
Ovaj članak je o "American-style" motorcycle clubs (MCs) kao specifičnom kulturnom fenomenu, ne motorcycle riding clubs u rodnom smislu pojma.
Motorcycle Club (MC) “Motoristički club” je organizirani club vozača motocikala koji prate serije tradicionalnih pravila za prisustvovanje u club-u, uključujući, ali ne i limitirano na, grupu izabranih službenika; probni period za nove članove; nošenje specifične klubske zakrpe u dodatku sa pojmom "MC"; mreža privatnosti o njihovoj internoj strukturi, zakoni, i članstvo; I određeni nivo prisegnute vjernosti drugim članovima club-a. 
Povijest Honde
Beeblebrox   

.:: The Power Of Dreams ::.
Image

 
Povijest Husqvarne
Beeblebrox   
Image

Za većinu ljudi, povijest Husqvarna motocikla, usko je povezana s dugom serijom pobjeda na Svjetskom prvenstvu u motokrosu, koje je Husqvarna postizala 1960-ih, 70-ih i 80-ih. Ali povijest Husqvarninih motocikla seže puno dalje. Upravo kao i mnogi drugi proizvođači motocikla, Husqvarna je počela s proizvodnjom bicikla.


 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 19 - 27 od 41

Izdvojene obavijesti i članci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiću

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

Reinkarnacija legende Norton

Bogati britanski biznismen postao je novi vlasnik Nortona, a glavna zadaća mu je što prije vratiti staru slavu legendarnoj tvornici motocikala...

više

 

Novi Moto Oglasi