Moto putopisi
Do Bjelovara i nazad
brum   
15.03. je datum koji znači da proljeće stvarno nije daleko i da su vremenske prilike več prilično stabilne, no ova godina nas baš i ne drži u takvom uvjerenju. Snijeg, kiša i oblačno vrijeme su jedino što nam nudi. Ako se i pojavi koji dan s stabilnijom vremenskom situacijom, grijeh ga je ne iskoristiti za neku vožnjicu.
Odlučio sam krenuti do Bjelovara, ali poprijeko, preko posavskih sela i Save, Ivanić grada i Čazme, a vratiti se preko Križevaca, Vrbovca, i na kraju auto putem.
Krenuo sam u 9.05 sati, temperatura je bila 2 stupnja, ali bez padalina. Obukao sam kišni kombinezon preko kožne jakne i hlača, jer je stvarno bilo dosta hladno, uključio grijače ručki i uputio se prema Velikoj Gorici.
U centru Gorice sam skrenuo desno prema Rakarju (putokaz za Andautoniju u "onom" Ščitarjevu) te kroz Kobilić, ubrzo stigao u Črnkovec, ponovno skrečem desno prema Savi, te kroz Lekneno, i Strmec dolazim u Bukevje. Temperatura je toliko niska da sam naišao na potpuno smrznut ribnjak uz cestu .

Image

 
Malo po Vukomeričkim bregima
Brum   
Image

Proljeće je stvarno varljivo godišnje doba. Dokaz tome je kiše koja je padala cijeli petak 10.ožujka, da bi subota osvanula osunčana, a nedjelja bila...naravno sniježna!

To prevedeno u motoristički riječnik znači, iskoristiti svaku mogučnost za vožnju, dok se vrijeme konačno ne ustabili.

U petak navečer je kiša napokon stala, a kada je jutro svanulo osunčano bacio sam se na mobitel i pokušao mobilizirati snage za pokret. Dogovori su malo duže trajali, ali konačno smo se Lolo i ja dogovorili da ćemo se naći kod autopraonice "Herc" u Buzinu.

 
Julius u Turopolju
Brum   
Image
Eto širi se krug članova ovog foruma koje konačno upoznajem. Dobro, sa svima se još nisam vozio, ali pomalo radim na tome.
Dakle nakon nekoliko raznoraznih kombinacija za vožnju i učestalog praćenja gospodina Vakule i ekipe, Julius i ja samo dogovorili danas svoju prvu vožnju.
 
Letovanić, Letovanić i sela pokraj Kupe!
Brum   
Image
Pristalica sam teze da postoji vrlo malo stvari u životu koje se ne mogu napraviti iz čisto tehničkih razloga, a za sve ostalo je važna samo dobra i snažna volja i jako puno vremena. U prilog tome pokušavam svaki vremenski stabilan zimski dan bez padalina iskoristiti za vožnju. Pri tome mi stanje prometnica igra važniju ulogu od same niske temperature. Znači, ako je cesta suha, a vani hladno, idemo na vožnju.

 
Vožnja za lagani zimski trening
Brum   
Pokret iz Buševca, mjesta na cesti Zagreb - Sisak, cca 11 km od Velike Gorice. Skretanje u Buševcu prema Kravarskom, do prometnice Velika Gorica - Pokupsko. Izlazak na cestu i dolazak u Kravarsko. To je najviše mjesto u Vukomeričkim goricama, cca 320 m, s crkvom na najvišoj točci.
Image

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 19 - 25 od 25

Izdvojene obavijesti i članci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiću

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

Reinkarnacija legende Norton

Bogati britanski biznismen postao je novi vlasnik Nortona, a glavna zadaća mu je što prije vratiti staru slavu legendarnoj tvornici motocikala...

više

 

Novi Moto Oglasi