Putopisi
Bedekovčina - blagoslov motora
Brum   
Kada danas pogledam kroz prozor ne mogu vjerovati kako nam je prije tjedan dana pogled bio sasvim drugačiji. Prekrasan sunčani dan, a sada...

Dogovorili smo sastanak u Pitu oko 9.30 i pokret prema Bedekovčini u 10 sati. Dok smo ispijali kavicu, priključio nam se i ostatak ekipe, te nas je krenulo desetak prema Zagorju.

Image

 
Krivo skretanje
linza   
Image

„Tek je pet ujutro“ mogu odspavati josi jednom. „Buđenje“ pomislim u sebi i brzo otvorim oči. „Joj, tek je pola sedam, aj da josi malo odspavam“.
Sanjam ja tako zanosne brinete, plate mesa i potoke vina sto se protezu ispod mostova kojima prolazim, kad začujem neki prodoran zvuk koji me trese svako jutro. I da je ovo jutro kao svako drugo osto bi ja spavati barem josi jednu rudnu. Ali nije ovo jutro kao svako drugo, ovo jutro je rezervirano za rano dizanje.

 
Do Bjelovara i nazad
brum   
15.03. je datum koji znači da proljeće stvarno nije daleko i da su vremenske prilike več prilično stabilne, no ova godina nas baš i ne drži u takvom uvjerenju. Snijeg, kiša i oblačno vrijeme su jedino što nam nudi. Ako se i pojavi koji dan s stabilnijom vremenskom situacijom, grijeh ga je ne iskoristiti za neku vožnjicu.
Odlučio sam krenuti do Bjelovara, ali poprijeko, preko posavskih sela i Save, Ivanić grada i Čazme, a vratiti se preko Križevaca, Vrbovca, i na kraju auto putem.
Krenuo sam u 9.05 sati, temperatura je bila 2 stupnja, ali bez padalina. Obukao sam kišni kombinezon preko kožne jakne i hlača, jer je stvarno bilo dosta hladno, uključio grijače ručki i uputio se prema Velikoj Gorici.
U centru Gorice sam skrenuo desno prema Rakarju (putokaz za Andautoniju u "onom" Ščitarjevu) te kroz Kobilić, ubrzo stigao u Črnkovec, ponovno skrečem desno prema Savi, te kroz Lekneno, i Strmec dolazim u Bukevje. Temperatura je toliko niska da sam naišao na potpuno smrznut ribnjak uz cestu .

Image

 
Malo po Vukomeričkim bregima
Brum   
Image

Proljeće je stvarno varljivo godišnje doba. Dokaz tome je kiše koja je padala cijeli petak 10.ožujka, da bi subota osvanula osunčana, a nedjelja bila...naravno sniježna!

To prevedeno u motoristički riječnik znači, iskoristiti svaku mogučnost za vožnju, dok se vrijeme konačno ne ustabili.

U petak navečer je kiša napokon stala, a kada je jutro svanulo osunčano bacio sam se na mobitel i pokušao mobilizirati snage za pokret. Dogovori su malo duže trajali, ali konačno smo se Lolo i ja dogovorili da ćemo se naći kod autopraonice "Herc" u Buzinu.

 
Julius u Turopolju
Brum   
Image
Eto širi se krug članova ovog foruma koje konačno upoznajem. Dobro, sa svima se još nisam vozio, ali pomalo radim na tome.
Dakle nakon nekoliko raznoraznih kombinacija za vožnju i učestalog praćenja gospodina Vakule i ekipe, Julius i ja samo dogovorili danas svoju prvu vožnju.
 
Letovanić, Letovanić i sela pokraj Kupe!
Brum   
Image
Pristalica sam teze da postoji vrlo malo stvari u životu koje se ne mogu napraviti iz čisto tehničkih razloga, a za sve ostalo je važna samo dobra i snažna volja i jako puno vremena. U prilog tome pokušavam svaki vremenski stabilan zimski dan bez padalina iskoristiti za vožnju. Pri tome mi stanje prometnica igra važniju ulogu od same niske temperature. Znači, ako je cesta suha, a vani hladno, idemo na vožnju.

 
Vožnja za lagani zimski trening
Brum   
Pokret iz Buševca, mjesta na cesti Zagreb - Sisak, cca 11 km od Velike Gorice. Skretanje u Buševcu prema Kravarskom, do prometnice Velika Gorica - Pokupsko. Izlazak na cestu i dolazak u Kravarsko. To je najviše mjesto u Vukomeričkim goricama, cca 320 m, s crkvom na najvišoj točci.
Image

 
Chopper & custom show Padova
James1100   
Image

Održan je od 20. do 22. siječnja 2006. g. Nije najvažniji u Europi, ali je bitan nama iz Hrvatske zbog blizine tog grada tako da je ljubiteljima te vrste motociklizma lako doći na priredbu. U desetak paviljona bilo je moguće  pogledati trenutnu ponudu motocikala u Italiji i nove modele, dodatnu i aftermarket  opremu.

 
Baltik 2005
Administrator   
1 DAN
Zagreb-Altdorf 698 km.
Došao je i taj dan kojem je predhodila doista nemirno prespavana noc. Iako sam
 naviknut na cesta putovanja odavno me prestala pratit nervoza pred put i nemirno spavanje ali predhodna noc bila je potpuno suprotna.
Budio sam se više nego ijednom do sada i groznjikavo cekao prve zrake sunca. Prtljaga sam pomno odabrao i složio u
dva originalana kofera ukupne zapremie 80 litara,vecer prije. Oblacim na sebe
 Nitro hlace i cizme te Hit Air jaknu sa air begovima za zlu netrebalo i
 
«« Početak « Prethodna 1 2 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 17 - 25 od 25
Da li ste zadovoljni uslugom ovlaštenih servisa?
 

Izdvojene obavijesti i članci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiću

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

OKTANSKA VRIJEDNOST GORIVA

Medjutim, da li će nam ona brojka 92, 95, 98, 100 reći koje je gorivo jače ili slabije po kaloričnoj vrijednosti?? Da li je gorivo sa  98 oktana jače od goriva sa 95 oktana?? Nije to u potpunosti tako. Oktanska vrijednost goriva nam ne govori koliko je određeno gorvo jako ili slabo. Govori nam koliko je otporno na detonaciju.                           

 

 

Novi Moto Oglasi