Propisi i Zakoni
PRAVILNIK O TEHNIČKIM UVJETIMA VOZILA
Beeblebrox   

Image

MINISTARSTVO POMORSTVA, PROMETA I VEZA

Na temelju članka 321. stavak 2. točka 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama ("Narodne novine", br. 59/96) pročišćeni tekst, ministar pomorstva, prometa i veza uz suglasnost s ministrom unutarnjih poslova i ministrom gospodarstva, donosi
 
MUP-ovci od tvrdoga kartona
Beeblebrox   
Image

 Policajci u prirodnoj veličini, ali izrađeni od tvrdoga kartona, uskoro će se postaviti oko škola, vrtića i na prometnim mjestima u gradu te prometnicama na kojima vozači redovito žešće pritisnu papučicu gasa.
 
Policija uvodi motore presretače
Administrator   
Izvor Jutarnji list

 KAKO se na hrvatskim (auto)cestama i dalje vozi daleko preko ograničenja,
policija je odlučila uvesti nove mjere.

 
Vozačka dozvola
Beeblebrox   
Od Stjecanja Do Gubitka


Image
Tko što (NE) smije

 
Kazne (iliti Policijski "šalabahter")
Image

Koliko što košta??!!
 
Registracija vozila
Beeblebrox   
Image

NA MOTORNI POGON I PRIKLJUČNIH VOZILA
Vozila na motorni pogon i priključna vozila smiju sudjelovati u prometu na cesti ako su registrirana i ako imaju važeću prometnu dozvolu, a vozila registrirana u Republici Hrvatskoj ako imaju i važeću knjižicu vozila. Iznimno ne moraju biti registrirana
 
Zakon o Sigurnosti Prometa na Cestama
Beeblebrox   
Image
Ovdje je cjelokupan tekst Zakona o sigurnosti prometa na cestama (ZSPC), izglasan u Hrvatskom Saboru 21. srpnja 2004. godine. Bez obzira što je malo poduži, naša je preporuka da ga ipak pročitate, i da ne ignorirate ili odmahnete rukom na ovu inicijativu, jer se svakogodišnji pravi mali rat na našim prometnicama (po broju žrtava) gotovo cjelokupan i događa baš zbog ignoriranja mnogih zakonskih činjenica. A žrtva toga rata možete biti i Vi, ili netko od Vama dragih osoba, što nitko ne želi. Svi smo mi dobri i super vozači; naravno, dok se nešto ne desi... Moguće je i da samo čitanje bude i interesantno, jer ćete i sami sebe "uloviti" kako postoje mnoge stvari, standardi i odredbe koje niste znali, ili ste ih i samo "malo zaboravili". A promet je preozbiljna stvar da bi si mogli dozvoliti bilo kakvo ignoriranje, jer se radi i o našim, kao i o tuđim životima.
 
«« Početak « Prethodna 1 2 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 13 - 19 od 19
Da li ste zadovoljni uslugom ovlaštenih servisa?
 

Izdvojene obavijesti i članci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiću

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

OKTANSKA VRIJEDNOST GORIVA

Medjutim, da li će nam ona brojka 92, 95, 98, 100 reći koje je gorivo jače ili slabije po kaloričnoj vrijednosti?? Da li je gorivo sa  98 oktana jače od goriva sa 95 oktana?? Nije to u potpunosti tako. Oktanska vrijednost goriva nam ne govori koliko je određeno gorvo jako ili slabo. Govori nam koliko je otporno na detonaciju.                           

 

 

Novi Moto Oglasi