Accommodation In Murter Croatia
Propisi i Zakoni
Međunarodna vozačka dozvola - procedura vađenja
Administrator   

Međunarodna vozačka dozvola je međunarodno priznati prijevod nacionalne vozačke dozvole, a izdaje se sukladno Konvenciji o cestovnom prometu (Beč, 8. studenog 1968.). Hrvatska međunarodna vozačka dozvola sadrži prijevode na pet (5) jezika; francuski, engleski, njemački, španjolski i ruski.
 
Teškom mukom do A kategorije
Motoklub   

Autoskola za motocikle

Novim Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, zakomplicirano je i poskupljeno polaganje A kategorije do nerazumnih granica, dok je fond sati ostao smiješno malen 

 
Pravilnik o mjerenju brzine
Administrator   

Pravilnik o mjerenju brzine

 

U nastvaku pročitajte postupak kako bi utvrdili dali je legitiman ili ne!

 
KRŠENJE ZABRANE UPRAVLJANJA VOZILOM JE I KAZNENO DJELO
Administrator   

KRŠENJE ZABRANE UPRAVLJANJA VOZILOM JE I KAZNENO DJELO

 Za izigravanje zabrane do tri godine zatvora

Od 1. siječnja izigravanje zabrane upravljanja vozilom je kazneno djelo pa počinitelj, osim sankcijama policije i prekršajnih sudova, podliježe pravorijeku kaznenih sudova • Nove zakonske odredbe u Istri su u prvom tjednu 2009. godine temeljem rješenja prekršajnih sudova u zatvor pospremile šest osoba
Da je lani vrijedio novi zakon u zatvor bi bilo strpano čak 229 vozača iz Istre

 

 
Smanjena cestarina za motocikle
Administrator   

Image

CIJENA cestarine za motocikle, motorne tricikle i četverocikle biti će 40 posto manja od dosadašnje, priopćeno je iz Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlada je dala suglasnost Hrvatskima autocestama o smanjenju cestarina za motocikle, motorne tricikle i četverocikle čime se uvodi nova skupina vozila.


 
Što nakon nezgode ?
Beeblebrox   
Nakon prometne nesreće...

Nakon prometne nesreće...

 
... u najvećem broju slučajeva posljedice su manje ili veće štete na vozilima - iako se na žalost događa i veliki broj prometnih nesreća s daleko težim i tragičnijim posljedicama za vozače, suputnike ili pješake.

Nakon prometne nesreće u svakom slučaju očekuju Vas brojni problemi - počevši od prijevoza i zbrinjavanja oštećenog vozila s mjesta nezgode, izbora radionice kojoj ćete povjeriti popravak svojeg vozila, brige oko nabavke dijelova za zamjenu, prijave štete osiguratelju i dr.

Sa željom da Vam u takovoj situaciji pomognemo, barem u dijelu koji se odnosi na osiguranje - priredili smo ovaj naputak koji u najkraćim crtama sadrži upute o tome što trebate poduzeti da biste ostvarili Vaše pravo na naknadu štete temeljem osiguranja od automobilske odgovornosti.

 
Naljepnice za označavanje
Administrator   
roka valjanosti tehničkog pregleda motocikla

Image

Od 1. veljače 2007. godine za označavanje motocikala upotrebljavati će se:

Naljepnica dimenzija 61 x 44 mm (obrazac broj 7a) – za označavanje mopeda, motocikala i priključnih vozila. Ova naljepnica izrađuje se samo kao vanjska (za lijepljenje na vanjski dio vozila). Kako ova naljepnica služi i za označavanje lakih prikolica kod kojih je rok valjanosti tehničkog pregleda 3 godine, izrađuju se dvije varijante – s oznakom godine koja odgovara roku valjanosti od jedne godine i s oznakom godine koja odgovara roku valjanosti od tri godine.


 
OSIGURANJA MOTOCIKLA
Blanka   
CIJENA OSIGURANJA MOTOCIKLAKoliko košta osiguranje za vozila? Pitanje koje svako malo neki član postavi. E pa evo opširnog odgovora da spriječim raspravu.

Osiguranje vozila dijeli se prema premijskim grupama. Motocikli tako spadaju u premijsku grupu 6. Osim njih u istu idu skuteri, mopedi sa i bez prikolice, teretne prikolice do i preko 50 ccm, bicikli s motorom i invalidska kolica s motorom.
U Hrvatskoj postoji 7 zona rizika koje su određene( zakonom o osiguranju ) statističkim podatcima o učestalosti prometnih nesreća na pojedinim područjima.
 
Bonus na policama osiguranja
Blanka   
Image

Vidim da je došlo do rasprave o bonusu na policama osiguranja, pa da i ja dam svoj doprinos icon_smile
Uglavnom, nitko ništa ne gubi (osim ako ne radite rusvaj po cestama icon_mrgreen). Samo će situacija ubuduće biti ozbiljnije praćena, svi osiguratelji su sad povezani,nema više muljanja icon_mrgreen i kupovanja bonusa.

 
Upute za osposobljavanje A kat.
Administrator   
  za vozače A kategorije vozila

Image
U osposobljavanje kandidata za vozače A kategorije vozila možete se uključiti ako:

  1. pribavite uvjerenje o duševnoj i tjelesnoj sposobnosti za upravljanje vozilom A kategorije kod nadležne zdravstvene ustanove ili trgovačkog društva,
  2. niste mlađi od 17 godina i 6 mjeseci,
  3. možete samostalno rješavati ispitne testove (pismenost).
 
Homologacija
Beeblebrox   

U Republici Hrvatskoj primjenjuju se propisi (Zakon o normizaciji, Pravilnik o homologaciji vozila, Naredbe o homologaciji i dr.) kojima se, u skladu s međunarodnim pravilnicima, dopušta stavljanje u promet samo vozila koja su homologirana, odnosno koja zadovoljavaju traženu razinu kakvoće, slično kao i u većini zemalja u Europi (ECE-pravilnici). Primjenom ovih propisa postići će se veća sigurnost svih sudionika u prometu, kvalitetnija zaštita okoliša i zdravlja ljudi, te značajne uštede energije.

 
Signalizacija na motociklu
Linza   
Image
Osnovna signalizacija na motociklu sprečava besmisleno mahanje i zaustavljanje tijekom vožnje.
Osnova signalizacije nam čini vožnju ugodnijom, smirenijom i kontinuiranom.

 
«« Početak « Prethodna 1 2 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 12 od 19
Da li ste zadovoljni uslugom ovlaštenih servisa?
 

Izdvojene obavijesti i članci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiću

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

OKTANSKA VRIJEDNOST GORIVA

Medjutim, da li će nam ona brojka 92, 95, 98, 100 reći koje je gorivo jače ili slabije po kaloričnoj vrijednosti?? Da li je gorivo sa  98 oktana jače od goriva sa 95 oktana?? Nije to u potpunosti tako. Oktanska vrijednost goriva nam ne govori koliko je određeno gorvo jako ili slabo. Govori nam koliko je otporno na detonaciju.                           

 

 

Novi Moto Oglasi