Test : Jet Kaciga Nitro X508
Vijesti - Predstavljanja & Testovi
Lukas   
Image
Za ljubitelje jet kaciga stiglo je jedno malo osvježenje. Ja bih je slobodno nazvao „all weather“ jet kacigom. Riječ je o Nitrovom modelu X508  koji je stvarno zaslužio svake pohvale iako ne spada u vrh Nitrove ponude. Napravio sam mali test pa ću reći par riječi o tom modelu. 
Indian Larry
Vijesti - Customs
James1100   
Indian Larry

1949 - 2004

Image


Pravim imenom Larry Desmedt, obožavatelji customa su ga zvali «chopper shaman». Prava ikona američke pop kulture, čije radove nazivaju skulpturama od metala. Iako je prvi puta otvorio svoj vlastiti posao tek 1991.g., jedan je od najstarijih među značajnim bike builderima, njegov interes za motore počeo je još u ranoj mladosti. Mladosti koja je bila dosta burna, kao što su problemi s alkoholom ili kriminalom (bio je osuđen i za pljačku banke). Motore nije samo pravio, bio je pravi biker, u pravom smislu te riječi i uz to jedan od prvih stuntera. Na isti način je njegov život i završio, padom s motora  na custom showu «Liquid Steel Classic and Custom Bike Series « u Concordu, Sjeverna Carolina. 
Alternatori
Vijesti - Tehnika,Dijelovi & Servisi
Lukas   
Image

Svima nam je poznato da naši motocikli moraju imati neki uređaj koji će biti izvor el. energije tj. onaj koji će je stvarati. Dakako, kao pomoćni izvor električne energije postoji akumulator koji nam omogućuje da koristimo električne potrošače bez uporabe motora te da bi smo uopće mogli startati motor.


 
Paul Yaffe
Vijesti - Customs
James1100   
Image

U početku sam u ovoj podrubrici mislio pisati o najstarijim bike builderima, onima koji su stvorili custom scenu u USA u onom smislu kakvom je mi danas znamo. O entuzijastima, zanesenjacima koji žive za originalnost i unikatne motore. Ipak, nemoguće je zaobići one koji su došli i nešto kasnije, koji potpuno odgovaraju gore navedenom opisu, a samo je razlika u tome što su mlađi, manje ili više. Tako će ova rubrika opisivati naizmjence staru gardu i one koji su došli kasnije, ali jednako dišu. U taj popis potpuno pripada i Paul Yaffe.
 
Honda Gold Wing 2007
Vijesti - Predstavljanja & Testovi
Beeblebrox   
GL1800 Gold Wing

Image

Novi uspjesi za kralja ceste

Kao svjetski standard u vožnji motocikla bez rivala, Gold Wing je postao oličenje luksuznog iskustva vožnje na dva kotača, objedinjavajući najnovija dostignuća u udobnosti i sigurnosti kako bi svojim vlasnicima pružio najbolje iskustvo u vožnji motocikla.

 
Dave Perewitz
Vijesti - Customs
James1100   
Image

Još jedan pripadnik stare garde američkih prerađivača motora i vrlo važna osoba na sceni što mu priznaju svi njegovi kolege. Dobitnik mnogih nagrada za svoje radove i više puta uvršten u Hall of fame raznih showova i muzeja posvećenih customima, pa tako i IMBBA-e, udruge customizera. Jedan od nadimaka mu je «lider elite». Omiljen je «majstor» koji radi motore mnogim slavnim osobama u Americi.


 
Generic Cracker Explorer 50 - Hard Test
Vijesti - Predstavljanja & Testovi
aposaric   
Image

Došao je i taj tren, moj Austrijsko/Kineski ljubimac od 50 ccm je navršio 10 mjeseci starosti, u kojima je uspješno prevalio 12 000km, pa da krenemo polako;-) 
Motor - tipovi i princip rada
Vijesti - Tehnika,Dijelovi & Servisi
Beeblebrox   
Image

Motor je naprava koja pretvara:

  • električnu energiju u kretanje (elektromotor) - njegova suprotnost je generator koji pretvara kretanje (kinetičku energiju) u električnu energiju - primjeri korištenja su lokomotive vlakova, tramvaji, trolejbusi, električni automobili
  • toplinsku energiju (energiju izgaranja) u kretanje

Kako je za izgaranje potreban kisik, postoji podjela na pogone s atmosferskim priljevom kisika i one koji izgaraju obogaćeno gorivo (raketni pogon). 
Yamaha - Predanost savršenstvu
Vijesti - Povijest
Beeblebrox   
Image

U počecima stvari često se nalaze naznake smjera kojim će one krenuti u budućnosti. Ovo je posebno istinito u slučaju prvog modela YA-1 tvrtke Yamaha. Stvoren je u potrazi za naprednim novim tehnologijama, a primarni cilj mu je bilo pobjeđivanje na utrkama.
YA-1 je od samog početka imao misiju, a kestenjasto crvena boja koja je u to doba bila moderna je samo utjelovljenje Yamahine opsesije savršenim dizajnom. Tad se razvila Yamahina strast za tehnnologijom malih agregata koju su primijenili na ovom dvotaktnom motoru od 123 ccm.


 
Cyril Huze
Vijesti - Customs
James1100   
Image
Rođen je u Parizu, ljubitelj je Renoira, starijih generacija američkih vozila, grafita,  Keith Richardsa i Edith Piaf, italijanske Toscane, muzeja. Najdraži model motora je Harley Davidson Panhead.


 
«« Početak « Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 191 - 200 od 335

Girlz&Bikes

Da li ste zadovoljni uslugom ovlaštenih servisa?
 
motoklub.jpg

RSS

Motocikli.com
vidi_nom_banner1.gif

Linkajte nas

Motocikli.com  - Portal - Forum - Galerija

Izdvojene obavijesti i članci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiću

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

Reinkarnacija legende Norton

Bogati britanski biznismen postao je novi vlasnik Nortona, a glavna zadaća mu je što prije vratiti staru slavu legendarnoj tvornici motocikala...

više

 

Novi Moto Oglasi