Accommodation In Murter Croatia
Što nakon nezgode ?
Vijesti - Propisi i Zakoni
Beeblebrox   
Nakon prometne nesreće...

Nakon prometne nesreće...

 
... u najvećem broju slučajeva posljedice su manje ili veće štete na vozilima - iako se na žalost događa i veliki broj prometnih nesreća s daleko težim i tragičnijim posljedicama za vozače, suputnike ili pješake.

Nakon prometne nesreće u svakom slučaju očekuju Vas brojni problemi - počevši od prijevoza i zbrinjavanja oštećenog vozila s mjesta nezgode, izbora radionice kojoj ćete povjeriti popravak svojeg vozila, brige oko nabavke dijelova za zamjenu, prijave štete osiguratelju i dr.

Sa željom da Vam u takovoj situaciji pomognemo, barem u dijelu koji se odnosi na osiguranje - priredili smo ovaj naputak koji u najkraćim crtama sadrži upute o tome što trebate poduzeti da biste ostvarili Vaše pravo na naknadu štete temeljem osiguranja od automobilske odgovornosti.

 
CTEK XS 800 12V
Vijesti - Predstavljanja & Testovi
Lukas   
PUNJAČ  OLOVNIH AKUMULATORA

CTEK XS 800 12V

Svim vozačima motocikala, velikih i malih,  poznata je stvar da kada spremimo naše ljubimce u garaže na zimsko mirovanje, da izvadimo ili odspojimo akumulatore. To obično činimo kako bi ih pregledali na opće stanje, pregledali količinu elekrolita u ćelijama ili samo da ih priključimo na punjač akumulatora kako bi se malo obnovili. Iz tog razloga odlučili smo napraviti mali test sa CTEK-ovim punjačem akumulatora model: XS 800
Komplet se sastoji od punjača, torbice za punjač, priključaka  za akumulator i uputstva.


 
Jawa - Racing modeli
Vijesti - Povijest
Oldbiker   
Jawa Logo
Kao što je bio MZ, tako je i Jawa firma čije su motocikle posjedovali mnogi koji u nekadašnjoj Jugoslaviji nisu mogli kupiti ništa jače. Gotovo svima se urezalo u sjećanje vjerojatno model 350 koji je uz dva cilindra imao i dva auspuha, što je tada bilo vrlo bitno. Ali te Jawe nisu bile niti sjena nekadašnjoj jakoj češkoj firmi i njenim modelima, jer povijest seže daleko, još u 1929. godinu.


 
Povijest KTM motocikla
Vijesti - Povijest
Beeblebrox   
KTM

KTM motocikli se proizvode u Europi, te imaju nevjerovatan niz pobjeda na relijima diljem svijeta. Imaju dvije namjene, malo su više orijentirani na off road utrke, ali jednako dobro se ponašaju na cesti. Model Adventure je najpoznatiji KTM-ov model.


 
Lambda (O2) sonda
Vijesti - Tehnika,Dijelovi & Servisi
Lukas   
Lambda sonda

Da li ste primjetili da na ispušnom sustavu novijih motocikala postoji nekakav element koji nam „strši“ pod pravim kutem iz ispušnog kolektora i da su spojene nekakve žice na njega?
Ako jeste, a niste znali o čemu je riječ, sada ću probati malo pobližje objasniti što je to.
Senzor kisika u ispuhu tzv.  lambda sonda je jedna od ključnijih senzora tj. davača u sustavu kontrole ubrizgavanja goriva u motor i ispunjavanju ključnih uvijeta za uporabu katalitičkih konvertera tzv. katalizatora.
Ona se koristi za davanje informacije o količini kisika u ispušnim plinovima kako bi na taj način mogli vidjeti da li nam je smjesa goriva i zraka bogata ili siromašna.  Naravno da mi to ne vidimo nego se taj podatak u obliku el. signala šalje u ECU (eng., Electronic Control Unit) motora koji na taj način raspoznaje stanje ispušnih plinova.


 
MZ - racing modeli
Vijesti - Povijest
Oldbiker   
MZ Logo

Gotovo svi stariji čitatelji, koji su započinjali svoju motociklističku karijeru vjerojatno se danas sa sjetom sjećaju dana kada su sa Tomosa prelazili na MZ-a ili Jawu. Bio je to uvijek veliki korak, jer se ipak prelazilo sa neke manje kubikaže na ipak respektabilnih 250 ili 350 kubičnih centimetara. Doduše moglo se tu birati i između 125,150,250 i 350 kubika, ali redovno se uzimalo najjače što se moglo tada u trgovinama ondašnje Juge  kupiti.


 
Rudge Ulster
Vijesti - Povijest
Oldbiker   
Rudge Ulster

U današnje moderno vrijeme često pričamo o inovacijama u moto tehnici, često zbog neinformiranosti pridajući neke zasluge japanskim proizvođačima, no najčešće je to daleko od istine. Gotovo sve što se moglo izmisliti na polju moto industrije napravljeno je između dva svjetske rata, a jedan takav inovatovan uradak opisati ćemo u ovom tekstu. Firma Rudge, punim nazivom Rudge Whitworth nastala je još davne 1894. kada je proizvođač bicikala Whitworth Cycles kupio konkurentsku tvornicu Rudge.
 
Piaggiova garancija od 2 godine-Kakva prijevara!
Vijesti - Info
Piaggio Servis

Kako se u današjne vrijeme sve proizvodi u velikim količinama, kvaliteta svih proizvoda pa i onih za koje mislimo da su jako kvalitetni, je nesumnjivo opala.

Naime, većina osoba s ovog foruma,a i šire pročitala je moj review Piaggio Beverlya 250ie i vjerujem, po postovima kojima su mi ljudi odgovorili, da sam napravio dobar posao. Čak su se neki i izjasnili da im je namjera postati vlasnikom jednog od Beverlya u budućnosti. Neki čak i jesu postali vlasnici. S obzirom da sam na početku tog reviewa rekao da sam plaćam sve i da ću testirati svoj skuter realno i bez reklama i sponzora, sada ću morati ispričati jedan lijepi događaj koji mi je zastupnik za Piaggio u Splitu priuštio.


 
Belgijski FN - drugi redni četverocilindraš
Vijesti - Povijest
Oldbiker   
Belgijski FN - drugi redni četverocilindraš

FN - skraćenica od 'Fabrique Nationale D'Armes de Guerre' ( Nacionalna tvornica oružja za ratovanje ) počinje sa proizvodnjim motocikla odn. bicikala s dodanim motorom još 1900. godine.

 
JAMES
Vijesti - Povijest
black&white   

James

Proizvodnja (Harry James) počinje 1902g. modelom A. To je bio bicikl u čiju je ramu ugrađen motor"Meriva" sa 1.5 ks koji je imao pogon na zadnji kotaš pomoću kožnatog remena.
Te godine konstuiran je i model B- bicikl koji je upotrebljavao "Derby" motor sa 2 ks također smješten u okvir bicikla, pogon je bio na zadnji kotač pomoću valjčića koji je pokretao zadnji kotač putem trenja!


 
«« Početak « Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 161 - 170 od 335

Girlz&Bikes

Da li ste zadovoljni uslugom ovlaštenih servisa?
 
motoklub.jpg

RSS

Motocikli.com
vidi_nom_banner1.gif

Linkajte nas

Motocikli.com  - Portal - Forum - Galerija

Izdvojene obavijesti i članci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiću

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

Reinkarnacija legende Norton

Bogati britanski biznismen postao je novi vlasnik Nortona, a glavna zadaća mu je što prije vratiti staru slavu legendarnoj tvornici motocikala...

više

 

Novi Moto Oglasi